VIDEO Flashmob în fața Guvernului: manifestanții au cerut demisia ministrei Mediului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Flashmob în fața Guvernului: manifestanții au cerut demisia ministrei Mediului

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova a organizat astăzi un flashmob în fața Guvernului. Reprezentanții partidului au solicitat demisia ministrei Mediului Iuliana Cantaragiu. Potrivit lor, cea din urmă nu a elaborat un plan strategic pentru țara noastră cu privire la mediu. 

„Este o necesitate ca ministra Mediului sa fie înlocuită cu altă persoană pentru a promova politici de mediu. Noi nu putem să mergem cu politici gândite la nivel provincial. Trebuie să avem o gândire strategică pe mai mulți ani. Trebuie să avem un program de calitate a aerului și apei. Guvernanții nu aud că sunt schimbări climatice și ne afectează și pe noi. Trebuie să creăm un mediu favorabil pentru toți”, au declarat reprezentanții partidului.

Cei de la partid au menționat și câteva probleme de mediu cu care, potrivit lor, se confruntă țara noastră: managementul deșeurilor, problema râului Nistru și a construcției hidrocentralelor pe fluviu, precum și incinerarea anvelopelor.

În final, reprezentanții partidului au lăsat o scrisoare la Minister cu privire la problemele enunțate în cadrul flashmobului.

Până la acest moment, ministra mediului nu a reacționat cu privire la acțiunea manifestanților.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: