FlyOne a spus ce va fi cu zborurile între Chișinău și Erevan, urmare a restricțiilor Turciei 
Full Article 2 minutes read

FlyOne a spus ce va fi cu zborurile între Chișinău și Erevan, urmare a restricțiilor Turciei 

Directorul general al FlyOne Mircea Maleca a declarat că toate zborurile între Chișinău și Erevan, operate de compania FlyOne din Moldova, nu vor fi afectate. Precizările au fost făcute în contextul deciziei Turciei de a închide spațiul aerian pentru FlyOne Armenia. 

Cu referire la interzicerea survolării spațiului aerian în Republica Turcia, Maleca a menționat că „această restricție se referă la situația dintre Armenia și Turcia, dar nicidecum împotriva companiei FlyOne Armenia”.

În acest context confirmăm că toate zborurile între Chișinău și Erevan nu vor fi afectate, fiind operate de către FLYONE SRL (Moldova). Ce ține de cursele planificate între Armenia și Uniunea Europeană, vor fi operate conform orarului prestabilit”, a precizat Maleca.

Potrivit lui, compania FlyOne Armenia este „pregătită pentru a se adapta acestor circumstanțe neprevăzute”.

Amintim că Turcia a închis spațiul aerian către Europa pentru compania aeriană FlyOne Armenia. Cea din urmă este compania fiică a companiei aeriene low-cost din Republica Moldova FlyOne. Avionul FlyOne, aflat pe ruta Paris-Erevan, a efectuat o aterizare de urgență la Chișinău. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu pasagerii cursei. Aceștia ar fi rămas blocați la bord timp de aproximativ două ore.

Anterior, pentru NM, președintele Consiliului de administrație al FlyOne Vladimir Cebotari a declarat că este o situație care nu vizează o anumită companie, dar ține de relațiile Turcia-Armenia. „Noi nu putem să comentăm aspectele politice”, a spus Cebotari. „Dar, cursele aeriene, deși cu unele mici ajustări, sunt și vor fi operate iar pasagerii vor beneficia de serviciile de transport din plin”, a precizat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: