Focar de rujeolă într-un centru pentru refugiați din Chișinău. Cinci ucraineni au fost spitalizați
Full Article 2 minutes read

Focar de rujeolă într-un centru pentru refugiați din Chișinău. Cinci ucraineni au fost spitalizați

Focar de rujeola într-un centru din Chișinău care găzduiește circa 160 de refugiați ucraineni, dintre care peste 60 sunt copii. Se întâmplă după ce, timp de două zile, cinci cetățeni ai Ucrainei, între ei și copii, au fost confirmați clinic pozitiv la boală. Anunțul a fost făcut de șeful-adjunct al Direcției municipale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din 18 martie.

„În cadrul unui centru de refugiați, joi au fost raportate trei cazuri de rujeolă în rândul refugiaților. Vineri au mai fost depistate două cazuri, deci în total avem cinci cazuri depistate de rujeola. (…) Toți sunt cetățeni ai Ucrainei. (…) Copiii sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și starea lor era stabilă”, a declarat Bolocan.

Șeful-adjunct al Direcției asistență medicală anunță că cazurile au fost confirmate, la prima etapă, doar clinic. Urmează analizele de laborator care vor confirma sau infirma oficial boala. Între timp, centru pentru refugiați în care au fost depistate cazurile a fost plasat în carantină pentru 21 de zile, din momentul depistării ultimului caz de rujeolă (15 martie).

„Măsurile de izolare au fost întreprinse. S-au limitat la minimum interacțiunile dintre persoanele din interiorul centrului și a persoanelor din centru cu cele din afară, pentru 21 de zile, de la ultimul caz de rujeola depistat. Din păcate, dacă în cele 21 de zile vor fi depistate și alte cazuri de rujeolă, va fi nevoie de prelungit termenul de carantină”, a mai declarat Bolocan.

În ceea ce privește statutul cu privire la vaccinarea persoanelor suspectate la rujeola, Bolocan a anunțat că nu poate fi aflat: „nu dețin niciun act și nici nu doresc să comunice dacă au fost sau nu vaccinați, dar din discuții s-a depistat că o singură familie a fost vaccinată”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: