Fondatorul „Bismobil Kitchen” rămâne încă 30 de zile în penitenciar
Full Article 2 minutes read

Fondatorul „Bismobil Kitchen” rămâne încă 30 de zile în penitenciar

Fondatorul „Bismobil Kitchen” Mihail Șaran rămâne în penitenciar pentru încă 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

Măsura a fost aplicată la solicitarea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze speciale (PCCOCS), la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

„Judecătorul de instrucție, deci, a reținut argumentele procurorului PCCOCS privind necesitatea arestului, în vederea prevenirii eschivării de la urmărirea penală, influențării martorilor și altor modalități de împiedicare a investigațiilor”, se arată în declarația Procuraturii.

***

Fondatorul Bismobil Kitchen, compania care ar fi păgubit sute de clienți în Republica Moldova și România, a fost reținut pe 19 ianuarie la Aeroportul Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Pe 30 martie, Mihail Șaran a scăpat de arestul preventiv, după ce Curtea de Apel Chișinău a admis, pe 29 martie, recursul avocaților și l-a plasat pe acesta în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Pe 4 aprilie, PCCOCS a efectuat percheziții la fondatorul „Bismobil Kitchen”, după eliberarea acestuia din arest preventiv. „Ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ingerință în desfășurarea urmăririi penale”, comunicau procurorii. La rândul său, Șaran a susținut că ar fi o victimă și că în spatele situației din jurul companiei pe care a fondat-o ar sta o companie concurentă.

Fondatorul „Bismobil Kitchen” a evadat pe 7 aprilie după ce magistrații au decis ca acesta să revină în penitenciar.

După ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat”, anunțau procurorii, atașând și imagini. Polițiștii declarau că Șaran „și-a scos brățara GPS și a fugit într-o direcție necunoscută, folosind mașina avocatului său”.

Ulterior, Poliția Republicii Moldova a publicat imagini video cu fondatorul Bismobil Kitchen Mihail Șaran în timp ce acesta își scoate brățara de pe picior și fuge.

Pe 14 aprilie, Mihail Șaran a fost reținut. Acesta a fost găsit de oamenii legii „într-o casă părăsită din localitatea Durlești”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: