Fondatorul „Bismobil Kitchen” și trei angajați ai companiei ajung în fața judecătorilor. Anunțul PCCOCS
Full Article 2 minutes read

Fondatorul „Bismobil Kitchen” și trei angajați ai companiei ajung în fața judecătorilor. Anunțul PCCOCS

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” Mihail Șaran, un director operațional, precum și doi agenți comerciali ai companiei au fost trimiși pe banca acuzaților, în dosarul escrocheriei de aproape 40 milioane lei. Precizările au fost făcute de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

PCCOCS a anunțat, pe 22 mai, trimiterea în judecată a dosarului penal de învinuire a fondatorului companiei „Bismobil Kitchen” și altor trei angajați, după ce ar fi prejudiciat șapte persoane cu peste 4,3 milioane lei.

Ceilalți trei învinuiți, pe lângă fondatorul companiei, sunt un director operațional și doi agenți comerciali ai companiei, responsabili de relațiile cu clienții.

Dosarul penal de bază a fost pornit pentru prejudicierea clienților cu aproape 40 milioane lei, după ce aceștia nu și-ar fi primit mobila de bucătărie comandată în 2021-2022″, au menționat reprezentanții Procuraturii.

Instituția a precizat că acum, urmare a trimiterii în judecată a episoadelor din dosarul penal în privința acestor șapte persoane, investigațiile continuă și în privința celorlalte acțiuni de escrocherie, comise în privința a 168 de persoane nedreptățite.

În ceea ce privește victimele din România ale acestei escrocherii, procurorii PCCOCS cooperează în vederea audierii, la Chișinău, a persoanelor solicitate de autoritățile de investigație de peste Prut”, au adăugat reprezentanții instituției.

***

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reținut în ianuarie 2023, la Aeroportul din Chișinău, în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia.

Ulterior, pe 7 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a dispus eliberarea lui din arest în penitenciar în arest la domiciliu, contrar solicitării procurorului PCCOCS, iar învinuitul a forțat brățara de monitorizare GPS și s-a ascuns de autorități. A urmat căutarea și reținerea repetată a acestuia, pe 14 aprilie, și plasarea lui în arest preventiv, la solicitarea procurorului PCCOCS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: