„Fondul de rezervă al Guvernului este golit”. Ciocoi, despre problemele cu care se va confrunta noul Executiv
Full Article 2 minutes read

„Fondul de rezervă al Guvernului este golit”. Ciocoi, despre problemele cu care se va confrunta noul Executiv

Fondul de rezervă al Guvernului și cel de intervenții sunt goale, iar prioritatea noii echipe guvernamentale ar trebui să fie suplimentarea lor. Declarația a fost făcută de către premierul interimar Aureliu Ciocoi, pe 5 august, în ultima zi de mandat, informează IPN. Ciocoi a urat succese noului Executiv, menționând că miniștrii Guvernului Gavrilița sunt profesioniști.

Aureliu Ciocoi a antenționat membrii noului Executiv că situația financiară pe care o moștenesc este una precară.

„Fondul de rezervă al Guvernului este golit. E pe zero, practic. Este necesar de a suplimenta fondul de rezervă cu o sumă corespunzătoare, ca să poată rezista până la sfârșitul anului curent, să poată face plățile necesare, inclusiv, când e vorba de pagubele provocate de ploi, grindină. Și Fondul de Intervenții este gol, după ce s-au achitat bani pentru cei care au avut de suferit în urma calamităților naturale, dar și plăți pentru medicii care au activat în perioada pandemică”, a spus Aureliu Ciocoi, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

În același timp, Ciocoi o contrazice pe Natalia Gavrilița care menționa că un Guvern creat din 13 ministere, și nu 9 așa cum era până acum, nu va necesita cheltuieli suplimentare.

„Funcția de vicepremier pentru Digitalizare n-a existat niciodată în Republica Moldova și are nevoie de aparat administrativ ca să funcționeze. E nevoie de cel puțin 10 funcționari publici, care ar urma să asiste cabinetul vicepremierului. Iată aici avem deja cheltuieli suplimentare, comparativ cu costurile unui Guvern creat din 9 miniștri”, a mai spus Ciocoi.

În ultima sa zi de mandat, Ciocoi a avut doar cuvinte de laudă pentru membrii cabinetului Gavrilița, în special, pentru Nicu Popescu, succesorul său la șefia Ministerului de Externe.

„Am toată încrederea în el, este un bun profesionist, un bun cunoscător al relațiilor internaționale și are o rețea extinsă de parteneri și cunoscuți în capitalele europene, ceea ce este un lucru foarte bun pentru Republica Moldova”, a mai spus Ciocoi.

Aureliu Ciocoi a precizat că, după învestirea noului Executiv, va reveni la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și va deține funcția de ambasador cu misiuni speciale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: