Formularul digital de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie. Cei care nu-l completează riscă amenzi
Full Article 2 minutes read

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie. Cei care nu-l completează riscă amenzi

Începând de luni, 20 decembrie 2021, toate persoanele care intră în România au obligația de a completa formularul digital de intrare în ţară (PLF), prin intermediul aplicației plf.gov.ro. Acesta trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei.

Astfel, „cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în PLF”, se arată într-un mesaj al Ambasadei României în Republica Moldova.

Aceeași sursă notează că „formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat”.

Formularul nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.

Nerespectarea acestei obligaţii este sancţionată cu amendă de la 2000 la 3000 de lei românești, scrie Agerpres.

Menționăm că documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state membre ale Uniunii Europene.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: