„Forța Fermierilor” rămâne fără Alexandr Slusari în calitate de director executiv: „Îmi este foarte greu pe suflet”
Full Article 2 minutes read

„Forța Fermierilor” rămâne fără Alexandr Slusari în calitate de director executiv: „Îmi este foarte greu pe suflet”

Mandatul lui Alexandr Slusari în calitate de director executiv al Asociației Forța Fermierilor expirat, iar pentru unul nou acesta nu va mai candida. Informațiile au fost confirmate chiar de Alexandr Slusari pe 3 martie, într-o postare pe Facebook. Acesta a sugerat că nu mai candidează pentru un nou mandat pentru că nu mai poate comunica cu actualii reprezentați ai guvernării.

Îmi este foarte greu pe suflet când scriu asta. În februarie a expirat mandatul meu de director executiv în cadrul Asociației Forța Fermierilor. Vineri, la ședința Consiliului a organizației am anunțat oficial că nu mai candidez la această funcție. Informația nu a surprins fermierii, întrucât ei au știut despre intențiile mele încă din luna ianuarie. Funcția mea presupune dialogarea permanentă cu reprezentanții guvernării. Eu nu mai pot discuta cu cei, care în doi ani prin inacțiunile sale au contribuit practic la nimicire a sutelor agricultori micro, mici și mijlocii din domeniul cerealelor și oleaginoaselor. După cel mai bun an – 2021 – în istoria agriculturii Moldovei și un kilometru de promisiuni în campaniile electorale 2020-2021, noi acum am ajuns la catastrofa financiară a fermierilor de la sate și fortificarea companiilor transnaționale, care prezintă mare pericol pentru securitatea alimentară și zonele rurale ale țării. Evident că era posibil de anticipat aceasta criza inedită și de intervenit la timp”, a menționat Alexandr Slusari.

Acesta a precizat că, până pe 31 martie va mai fi implicat în definitivarea unor proiecte în cadrul asociației. „Dar și după asta, în măsura posibilităților, sunt disponibil să acord asistența asociației”, a adăugat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: