Fost angajat al Ambasadei Moldovei la București riscă până la 7 ani de închisoare. Este învinuit de abuz în serviciu
Full Article 2 minutes read

Fost angajat al Ambasadei Moldovei la București riscă până la 7 ani de închisoare. Este învinuit de abuz în serviciu

Un fost consilier al Ambasadei Republicii Moldova la București a fost deferit justiției pentru abuz de serviciu. Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale. 

Urmărirea penală a fost pornită de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție pe 21 septembrie 2020, în baza adresării Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Potrivit SIS, fostul consilier pe aspecte consulare din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la București a ascuns numărului real de solicitări servicii consulare.

Totodată acesta a perceput și necontabilizat taxele pentru eliberarea de către Ambasada Republicii Moldova la București a adeverințelor de confirmare a permiselor de conducere, eliberate de Agenția Servicii Publice din R. Moldova, în scopul preschimbării permiselor de conducere moldovenești pe cele românești.

În rezultat, consilierul a cauzat un prejudiciu de 1 796 622,00 lei.

Procurorii spun că învinuitul și-a recunoscut vina și benevol a restituit în bugetul de stat prejudiciul cauzat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Cauza penală deferită justiției urmează să fie examinată de Judecătoria mun. Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsa maximă sub forma de amendă în mărime de la 67 500 la 117 500 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: