Fost polițist, condamnat la trei ani de închisoare. În stare de ebrietate, a accidentat mortal mama a patru copii
Full Article 4 minutes read

Fost polițist, condamnat la trei ani de închisoare. În stare de ebrietate, a accidentat mortal mama a patru copii

Ex-polițistul Erineu Munteanu, care a lovit mortal cu mașina o mamă a patru copii, a fost condamnat la trei ani de închisoare. De asemenea, acesta a fost obligat să achite cheltuielile pentru expertiza medicală – 11,7 mii lei. Hotărârea a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, în octombrie 2021. În prezent, dosarul este în curs de examinare la Curtea de Apel.

Întâmplarea despre polițistul beat, care în ianuarie 2021, a provocat un accident în urma căruia a murit mama a patru copii, are o continuare. NM a reușit să afle că, în octombrie 2021, prima instanță de judecată l-a găsit vinovat de producerea accidentului în stare de ebrietate, soldat cu un deces, dar și de părăsirea locului accidentului. El a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare și a fost privat de dreptul de a conduce mijoace de transport. În același timp, inculpatul va trebui să suporte cheltuielile de 11,7 mii lei, costul expertizei medico-legale. După pronunțarea hotărârii, Munteanu a fost arestat în sala de jucată. Anterior, acesta s-a aflat sub control judiciar.

Procurorul a insistat ca Munteanu să fie condamnat la 5 ani și 8 luni de privare de libertate. În documente se arată că, pe 6 septembrie, Munteanu și-a recunoscut vinovăția și a solicitat ca dosarul să fie examinat în procedură simplificată.

De asemenea, ex-polițistul a relatat că, în mod obișnuit, nu ar consuma alcool. În seara de 13 ianuarie, acesta era cu prietenii în raionul Strășeni. Soția l-a telefonat și între ei a izbucnit o ceartă. După aceea, bărbatul a băut și a urcat la volan ca să se întoarcă la Chișinău.

„A povestit că a băut cam 5 pahare a câte 50 g de coniac înainte să urce la volan. Consideră că a comis o prostie. Soția sa era însărcinată. De aceea s-au certat și de aceea a decis să se întoarcă acasă”, a menționat judecătorul în hotărâre.

Ex-polițistul mai susține că ține minte „ca prin ceață” momentul accidentului. El a mai spus că a fugit de la locul faptei, pentru că s-a speriat, iar din cauza stresului nu a chemat nici ambulanța, nici poliția. Abia ajuns acasă, după ce i-a povestit soției ce s-a întâmplat, cei doi au decis să se întoarcă la locul accidentului. Însă, potrivit bărbatului, a încurcat străzile. Peste câteva ore, el a fost reținut de oamenii legii.

Munteanu a prezentat dovada faptului că a achitat prejudicii materiale și morale familiei victimei, a declarat că regretă cele întâmplate și și-a asumat să continue să ajute „cum poate” familia femeii decedate.

În prezent, dosarul este examinat de Curtea de Apel. Prima ședință de judecată este planificată pentru 20 aprilie.

***

Amintim că accidentul s-a produs pe 13 ianuarie 2021, pe str. Socoleni din Chișinău. Tatiana Golubenco a fost lovită de o mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. La volanul automobilului se afla angajatul poliției, Erineu Munteanu, de 25 de ani. El a părăsit locul accidentului, însă a fost găsit datorită plăcii de înmatriculare, care a căzut în urma impactului.

Pe 14 ianuarie 2021, el a fost reținut, iar ulterior plasat în arest. În martie a fost plasat în arest la domiciliu, iar peste câteva luni – sub control judiciar. De asemenea, a fost concediat.

Tatiana avea patru copii. În momentul accidentului, cel mai mare dintre aceștia avea 14 ani, iar mezina – nici un an (s-a născut în august 2020). Trei dintre copii au rămas în grija bunicii, iar mezina – în orfelinat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: