(DOC) Fost secretar de stat al MAI, în vizorul inspectorului de integritate. Nu a putut justifica 1 mln de lei
Full Article 2 minutes read

(DOC) Fost secretar de stat al MAI, în vizorul inspectorului de integritate. Nu a putut justifica 1 mln de lei

Autoritatea Națională de Integritate a constatat pe numele Marianei Grama, fost  secretar de stat al MAI, o avere nejustificată în mărime totală de peste 1 milion de lei. Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, aceasta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioada de 3 ani. Iar, suma nejustificată identificată în cadrul controlului, urmează să fie confiscată în folosul statului.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate, pe parcursul anului 2020, familia fostului secretar obțin anumite bunuri și înregistrează operațiuni bancare ce vizează deschiderea unui cont bancar și alimentarea acestuia. Respectiv,  în iunie 2020, soțul Marianei Grama a intrat în posesia a trei bunuri imobile, în valoare contractuală de peste 840 de mii de lei.

În septembrie 2020, fostul demnitar de stat a procurat două bunuri imobile în valoare de peste 1,5 milioane de lei. În același an, subiectul deschide un cont bancar de depozit pentru suma de 46 de mii de euro. Ulterior, acest cont bancar este alimentat cu sumele de 375 de mii de lei și cu o altă sumă de peste 95 de mii de lei.

În total, suma modificărilor patrimoniale ale familiei fostului secretar de stat ce includ cheltuieli însumează cifra de peste 3,8 milioane de lei. Însă, disponibilitățile financiare oficiale și justificate ale acestuia sunt de peste 2,8 milioane de lei.

ANI precizează că Mariana Grama a justificat doar o parte din constatările prezentate de inspectorul de integritate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: