Fosta notară al lui Plahotniuc rămâne după gratii. Judecătorii au luat o pauză de la examinarea demersului avocaților
Full Article 2 minutes read

Fosta notară al lui Plahotniuc rămâne după gratii. Judecătorii au luat o pauză de la examinarea demersului avocaților

Olga Bondarciuc, fosta notară implicată în autentificarea mai multor contracte emise de firme afiliate lui Platon, Șor și Plahotniuc, rămâne în arest în Penitenciarul nr 13. Se întâmplă după ce magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au amânat ședința de astăzi, 27 iulie, în care urmau să examineze demersul avocaților Olgăi Bondarciuc, care au cerut eliberarea fostei notare din penitenciar.

Potrivit avocatului Olgăi Bondarciuc, Victor Panțîru, ședința de judecată a fost amânată din „motive tehnice”.

„Astăzi nu s-a luat nicio decizie, din simplul motiv ca instanța nu a reușit să informeze penitenciarul pentru a fi adusă în fața judecătorilor și a se decide asupra cererii de schimbare a măsurii preventive. O cerere, apropo, absolut legală și întemeiată, ținând cont de faptul că anume dumneaei a solicitat să fie extrădată. (…) Tehnic nu a fost posibil pentru că am fost anunțați despre ședință după ora 17, iar  cei responsabili din penitenciar care se ocupă de aceste lucruri nu mai lucrează după 5. Respectiv, nu a fost posibil să fie escortată astăzi”, a declarat Victor Panțîru pentru TV8.

Potrivit lui Panțîru, Bondarciuc conlucrează cu ancheta și pune la dispoziția autorităților dovezile necesare care să-i dovedească „nevinovăția”. „Procurorii îi încriminează o greșeală în registrul notarial, care sunt absolut normale și care se comit. Nu greșește doar cel care nu lucrează și stă pe sobă acasă”, a mai spus avocatul fostei notare.

Amintim că Olga Bondarciuc a fost extrădată în Republica Moldova din Bruxelles, în seara zilei de 14 iulie. Potrivit poliției, ea era anunțată în căutare internațională pe canalele Interpol pentru arest și extrădare la solicitarea Inspectoratului de poliție Centru al DP mun. Chișinău.

Pe 15 iulie, Bondarciuc a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce procurorii i-au prezentat învinuirea. Oamenii legii îi incriminează mai multe infracțiuni comise în perioada în care activa în această funcție. Mai exact, Bondarciuc este acuzată de fals în acte publice, declarație mincinoasă, concluzia falsă sau traducerea incorectă – infracțiuni prevăzute în  Codul Penal al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: