Fostul ambasador în Rusia, pus sub învinuire. Procurorii cer arest preventiv pentru 30 de zile
Full Article 2 minutes read

Fostul ambasador în Rusia, pus sub învinuire. Procurorii cer arest preventiv pentru 30 de zile

Procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă, anunță Procuratura pe 30 decembrie.

Învinuitul a pledat nevinovat, cu menținerea declarațiilor date în calitate de bănuit.

Conform necesităților urmăririi penale, s-a impus înaintarea demersului cu solicitarea aplicării în privința fostului ambasador a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Menționăm că, la moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador, astăzi, urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție.

Investigațiile pe acest caz continuă întru stabilirea tuturor făptuitorilor, cu individualizarea acțiunilor și circumstanțelor faptei, precum și identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegilor.

Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

***

Pe 28 decembrie, fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă Andrei Neguța a fost reținut pentru 72 de ore.

Substanțele anabolizante au fost depistate într-un autoturism arondat de Ambasada Republicii Moldova în Rusia, pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Andrei Neguța a fost rechemat din funcția de ambasador, iar în locul său a fost numit deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Golovatiuc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: