Fostul director al unui post de televiziune, noul director general „Franzeluța”
Full Article 3 minutes read

Fostul director al unui post de televiziune, noul director general „Franzeluța”

Fostul director al postului de televiziune TV 8, Andrei Beșliu este noul director general al Combinatului de panificație din Chișinău SA „Franzeluța”. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi, 16 noiembrie, de către Agenția Proprietății Publice. 

„Comisia de concurs a ales noul director general al Combinatului de panificație din Chișinău SA „Franzeluța”, în persoana lui Andrei Beșliu. El a acumulat cel mai mare scor din cei patru candidați admiși la etapa de interviu”, a informat Agenția Proprietății Publice.

Potrivit instituției, Andrei Beșliu a activat anterior în câteva companii petroliere, de retail și media și are o vastă experiență managerială.

Pe 9 noiembrie combinatul de panificație a anunțat desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției vacante de director general al S.A. „Franzeluța”.

Ieri, în incinta Guvernului ar fi avut a doua etapă a concursului, interviul. Pentru interviu au fost selectate patru persoane: Andrei Beșliu, Gheorghe Moga, Angela Gheorghiță și Victor Matcov.

***

Amintim că, pe 21 aprilie, Tatiana Savva a venit la „Franzeluța” cu un buchet de flori, pentru a discuta cu angajații despre demisia directorului general interimar, Victor Matcov. O parte dintre lucrători s-au arătat indignați și și-au manifestat susținerea pentru acesta. După întrevedere, Tatiana Savva a scris pe pagina sa de Facebook: „Propun spre revizuire conceptul „om ca pâinea caldă”. Eu azi m-am dus sa văd cum se coace pasca, dar mi-a fost servită frustrarea unui interimar care și-a depus cererea a treia oară”.

Potrivit APP, Victor Matcov a depus două cereri de demisie din funcție: în data 22 februarie 2022 și în data 8 aprilie 2022. În ambele cazuri, Agenția Proprietății Publice i-a solicitat să rămână în funcție până va fi organizat un concurs sau până va fi găsit un alt administrator interimar.

Ulterior, Victor Matcov a declarat că nu va demisiona și acuză Agenția Servicii Publice (APP) de presiuni menite să îl facă să plece din funcție. Mai mult, acesta spunea că o va acționa în judecată pe directorul-adjunct al instituției Tatiana Savva, pentru publicarea unor informații care îi lezează onoarea, demnitatea și reputația.

Șeful Agenției Proprietății Publice (APP) Eugeniu Cozonac spunea că este „uimit” de declarațiile lui Victor Matcov. Acesta susține că nu a primit informații despre „scheme frauduloase” din cadrul întreprinderii, iar Matcov nu îi răspunde la telefon.

SA „Franzeluța” numără peste 1500 de angajați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: