Fostul director al unui post de televiziune, noul director general „Franzeluța”
Full Article 3 minutes read

Fostul director al unui post de televiziune, noul director general „Franzeluța”

Fostul director al postului de televiziune TV 8, Andrei Beșliu este noul director general al Combinatului de panificație din Chișinău SA „Franzeluța”. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi, 16 noiembrie, de către Agenția Proprietății Publice. 

„Comisia de concurs a ales noul director general al Combinatului de panificație din Chișinău SA „Franzeluța”, în persoana lui Andrei Beșliu. El a acumulat cel mai mare scor din cei patru candidați admiși la etapa de interviu”, a informat Agenția Proprietății Publice.

Potrivit instituției, Andrei Beșliu a activat anterior în câteva companii petroliere, de retail și media și are o vastă experiență managerială.

Pe 9 noiembrie combinatul de panificație a anunțat desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției vacante de director general al S.A. „Franzeluța”.

Ieri, în incinta Guvernului ar fi avut a doua etapă a concursului, interviul. Pentru interviu au fost selectate patru persoane: Andrei Beșliu, Gheorghe Moga, Angela Gheorghiță și Victor Matcov.

***

Amintim că, pe 21 aprilie, Tatiana Savva a venit la „Franzeluța” cu un buchet de flori, pentru a discuta cu angajații despre demisia directorului general interimar, Victor Matcov. O parte dintre lucrători s-au arătat indignați și și-au manifestat susținerea pentru acesta. După întrevedere, Tatiana Savva a scris pe pagina sa de Facebook: „Propun spre revizuire conceptul „om ca pâinea caldă”. Eu azi m-am dus sa văd cum se coace pasca, dar mi-a fost servită frustrarea unui interimar care și-a depus cererea a treia oară”.

Potrivit APP, Victor Matcov a depus două cereri de demisie din funcție: în data 22 februarie 2022 și în data 8 aprilie 2022. În ambele cazuri, Agenția Proprietății Publice i-a solicitat să rămână în funcție până va fi organizat un concurs sau până va fi găsit un alt administrator interimar.

Ulterior, Victor Matcov a declarat că nu va demisiona și acuză Agenția Servicii Publice (APP) de presiuni menite să îl facă să plece din funcție. Mai mult, acesta spunea că o va acționa în judecată pe directorul-adjunct al instituției Tatiana Savva, pentru publicarea unor informații care îi lezează onoarea, demnitatea și reputația.

Șeful Agenției Proprietății Publice (APP) Eugeniu Cozonac spunea că este „uimit” de declarațiile lui Victor Matcov. Acesta susține că nu a primit informații despre „scheme frauduloase” din cadrul întreprinderii, iar Matcov nu îi răspunde la telefon.

SA „Franzeluța” numără peste 1500 de angajați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: