Fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu a fost plasat în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu a fost plasat în arest la domiciliu

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei Dorin Drăguțanu, dar și șeful de direcție, Ion Ropot, au fost plasați în arest la domiciliu. La recursul avocaților, Curtea de Apel Chișinău a schimbat măsura de reprimare din arest preventiv în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Mandatele de arest pe numele fostului de guvernator și a șefului de direcție au fost prelungite cu 30 de zile pe data de 30 martie. Cu o lună fusese prelungit și arestul la domiciliu al fostului viceguvernator al BNM Emma Tăbârță. Anterior procurorii au decis cercetarea în libertate a viceguvernatorului Aureliu Cincilei. Acesta are interdicția de a nu părăsi localitatea dupa ce a conlucrat cu ancheta.

În cazul viceguvernatorului Ion Sturzu, instanța i-a aplicat, pe 11 martie, 30 de zile de arest. Vineri, 3 aprilie, instanța de judecată a admis demersul procurorului de prelungire, cu încă 30 de zile, a măsurii preventive – arestul la domiciliu pentru viceguvernator.

Amintim că Dorin Drăguțanu a fost reținut în data de 5 martie. El este învinuit într-un dosar de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. În data de 6 martie, Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana, a dispus arestul lui Drăguțanu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: