Fostul membru PDM Ion Harghel rupe tăcerea despre perchezițiile procurorilor
Full Article 2 minutes read

Fostul membru PDM Ion Harghel rupe tăcerea despre perchezițiile procurorilor

Fostul membru al Partidului Democrat din Moldova, bloggerul Ion Harghel, la care astăzi au avut loc percheziții, spune că nu are niciun statut în cadrul dosarului „Kuliok” și că „pentru suprimarea oricăror suspiciuni, benevol a predat ofițerilor de urmărire penală telefonul și calculatorul”. 

Harghel confirmă, pe pagina sa de Telegram, că în dimineața de 10 iunie, procurorii au efectuat percheziții la domiciliul său.

Fostul susținător al Partidului Democrat din Moldova spune că tangența cu așa-numitul dosar „Kuliok” constă în faptul că în 2019, când au apărut imaginile cu Dodon și Plahotniuc, activa în PDM. „La ridicarea imaginilor video de către procurori în acea perioadă, eu mă aflam la sediul PDM”, precizează Harghel.

El mai spune că perchezițiile de astăzi „s-au efectuat cu scopul de a căuta informații relevante pentru așa-numitul dosar „Kuliok””. „Nu am nici un statut în cadrul acestui dosar penal”, declară Harghel.

Pentru suprimarea oricăror suspiciuni, bloggerul spune că benevol a predat ofițerilor de urmărire penală telefonul și calculatorul.

„La ei a mers și toată arhiva mea personală din tinerețe și până în prezent. Conținutul dispozitivelor mele eu îl consider ca fiind absolut irelevant pentru respectiva cauză penală. Sper să primesc dispozitivile date cât mai curând posibil înapoi”, susține el.

Harghel mai spune că a fost atenționat că „va avea parte de așa „onoare””. „Totuși la moment nu pot să spun dacă este sau nu vreo legătură între atenționările primite și această percheziție. Am văzut astăzi aplauze. Cu toate că și eu vă iubesc, vă dau o veste proastă, sunt un om liber, am fost și așa voi fi”, a conchis Harghel.

Amintim că în dimineața de 10 iunie, procurorii au inițiat percheziții în dosarul „Kuliok”. Informația a fost confirmată pentru NM de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. ZdG a scris că este vizat fostul responsabil de domeniul IT din cadrul Partidului Democrat din Moldova, fostul susținător al formațiunii, bloggerul Ion Harghel.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: