„Am mers la poliție pentru a clarifica situația”. Fostul ministru al Transporturilor, care era dat în urmărire, Iurie Chirinciuc, s-a întors în Moldova
Full Article 2 minutes read

„Am mers la poliție pentru a clarifica situația”. Fostul ministru al Transporturilor, care era dat în urmărire, Iurie Chirinciuc, s-a întors în Moldova

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, care fusese anterior dat în urmărire, s-a întors în Republica Moldova. Pe pagina sa de Facebook, acesta a dezmințit informațiile precum că ar fi fost reținut ieri, 7 ianuarie, și a precizat că a mers la poliție „pentru a clarifica situația”.

Au apărut știri despre reținerea mea.Este o manipulare și o minciună cogonată.Am mers la poliție pentru a clarifica…

Geplaatst door Iurie Chirinciuc op Dinsdag 7 januari 2020

Fostul ministru a amintit că, anterior, Curtea Supremă de Justiție a casat integral decizia Curții de Apel Chișinău, care l-a condamnat la 3,5 ani de închisoare.

„Din păcare, așa lucrează instituțiile statului în Republica Moldova și informația nu a ajuns încă la Poliția de Frontieră”, a adăugat Chirinciuc.

Amintim că fostul ministru al Transporturilor din partea Partidului Liberal, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat pentru corupție pasivă și depășirea atribuțiilor de serviciu. În august 2017, prima instanță l-a condamnat la 16 luni de închisoare, cu suspendare.

În data de 15 mai 2019, Curtea de Apel a aplicat o măsură mai dură și a înlocuit pedeapsa cu suspendare cu alta care prevedea 3,5 ani de închisoare. La momentul intrării în vigoare a sentinței, Chirinciuc părăsise deja Republica Moldova și a publicat pe pagina sa de Facebook fotografii din Grecia. În urmărire acesta a fost dat abia în octombrie.

În data de 10 decembrie 2019, Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia Curții de Apel și a păstrat în vigoare decizia primei instanțe. De asemenea, Chirinciuc a fost lipsit de dreptul de a ocupa funcții publice timp de 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: