Fostul om de televiziune din România Dan Diaconescu, acuzat de relații sexuale cu minore 
Full Article 3 minutes read

Fostul om de televiziune din România Dan Diaconescu, acuzat de relații sexuale cu minore 

Fostul realizator de televiziune în România Dan Diaconescu a fost ridicat de polițiști din locuința lui din București și dus pentru audieri la Constanța. Diaconescu este acuzat de două infracţiuni – de act sexual cu un minor în formă continuată şi folosirea prostituţiei infantile în formă continuată.

ProTv.ro scrie cu referire la surse din anchetă că Diaconescu ar fi plătit pentru a avea de mai multe ori relații intime cu două adolescente gemene, minore, și ar fi căutat o fată căreia să îi cumpere virginitatea.

Diaconescu, potrivit sursei citate, fost ridicat din vila lui din cartierul Primăverii din București după ce, până atunci, polițiștii Biroului de investigații criminale din Constanța i-au percheziționat, șapte ore, casa.

Când au descins ofițerii, fostul om de televiziune era acasă, cu soacra și soția. Diaconescu a fost găsit într-o încăpere mică pentru haine – unde se refugiase, din dormitor.

În direct, în fața jurnaliștilor, Dan Diaconescu nu a comentat acuzațiile, iar avocatul lui a negat bănuielile: „L-am întrebat și a spus că nici vorbă de așa ceva. Urmează să ne lămurim, să vedem, să ni se prezinte și probele”.

Anchetatorii spun că faptele de care este acuzat Dan Diaconescu s-ar fi întâmplat în 2020 și în 2021. În acea perioadă, fostul om de televiziune ar fi plătit să întrețină relații intime, în București și în Constanța, cu o fată despre care știa că este minoră. La fel ar fi procedat și cu sora geamănă a acesteia, în vârstă de 15 ani și patru luni la acea vreme.

Dan Diaconescu este creatorul OTV, o televiziune de apartament, care în anii 2000 – în momentele sale de glorie – reușea să adune câteva sute de mii de telespectatori pe seară. Diaconescu în direct a atins celebritatea odată cu deschiderea anchetei penale legată de moartea Elodiei Ghinescu, ucisă de soțui ei, polițistul, la acea vreme, Cristian Cioacă.

Felul în care trata subiectele de presă, încălcările frecvente ale vieții private, dar și ale regulilor electorale, au dus la închiderea în două rânduri a OTV, o dată în 2002, apoi – definitiv – în 2013.

Ulterior, el a creat un partid – PPDD – și a încercat să devină deputat, europarlamentar și chiar președinte. A eșuat de fiecare dată, iar partidul său a dispărut din politică, după ce a reușit să trimită în Parlament mai mulţi reprezentanți.

Trei ani mai târziu, în martie 2015, Diaconescu a fost condamnat definitiv la cinci ani și șase luni de închisoare pentru șantaj – după ce a cerut unui primar din Arad 200.000 de euro ca să nu dezvăluie opiniei publice informații compromițătoare despre el. Fostul realizator de televiziune a ieșit însă mai devreme din penitenciar, după doar doi ani și jumătate.

Sursa menționează că dacă acuzațiile de acum se vor dovedi adevărate, Diaconescu riscă să ajungă din nou în închisoare. La pedeapsă i se va adăuga și perioada din condamnare pe care nu a mai executat-o, adică aproape 3 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: