Fostul primar al Ekaterinburgului, reținut la câteva zile după un interviu. A criticat Kremlinul
Full Article 2 minutes read

Fostul primar al Ekaterinburgului, reținut la câteva zile după un interviu. A criticat Kremlinul

Fostul primar al orașului rusesc Ekaterinburg, Evghenii Roizman, a fost reținut într-un dosar penal deschis pentru discreditarea Forțelor Armate Ruse. Radio Svoboda scrie că fostul edil riscă până la cinci ani de închisoare.

Sursa mai menționează că la reținerea și percheziționarea apartamentului fostului primar, oamenii legii au venit în veste antiglonț și măști, iar în mână aveau un instrument pentru a deteriora ușa. Potrivit informațiilor, Roizman singur a deschis ușa.

Fostul edil a spus jurnaliștilor că împotriva lui a fost deschis un dosar penal cu privire la discreditarea armatei ruse din cauza expresiei „invazia în Ucraina”.

Evghenii Roizman, aflându-se în Rusia, a criticat autoritățile rusești pentru războiul din Ucraina.

Pe 25 mai curent, fostul primar a fost amendat cu 85 de mii de ruble pentru lipsă de respect față de autorități. Motivul a fost o captură de ecran cu comentariul său sub o frază a ministrului rus de externe Serghei Lavrov.

Anterior, Roizman, cunoscut și pentru comentariile ascuțite pe rețelele de socializare a primit trei amenzi maxime pentru discreditarea armatei ruse. La sfârșitul lui martie, el a fost amendat cu 100 de mii de ruble pentru declarații, pe Twitter și YouTube, împotriva războiului. La începutul lunii aprilie, fostul primar a fost amendat cu alți 50 de mii pentru o postare pe Telegram.

De menționat că recent, Evghenii Roizman a oferit un interviu jurnalistei din Rusia Katerina Gordeeva, publicat pe 16 august.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: