Fostul șef al CSM Victor Micu vrea să conducă Curtea Supremă de Justiție
Full Article 2 minutes read

Fostul șef al CSM Victor Micu vrea să conducă Curtea Supremă de Justiție

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Victor Micu pretinde la funcția de șef al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Potrivit Ziarului de Gardă, judecătorul participă la concurs și a susținut deja prima etapă. 

Potrivit rezultatelor primului tur al competiției, Micu a acumulat 80 de puncte și va participa la concursul care se va desfășura peste 10 zile. Contracandidatul său va fi un alt membru al CSM – Petru Moraru.

În cadrul unei discuții cu ZdG Micu a declarat că scopul său principal va fi ca cetățenii să își recapete încrederea în sistemul judiciar: „Până la acest moment am trecut doar selecția. Nu cunosc când va fi desfășurat concursul. Consider că abilitățile pe care le-am dobândit de-a lungul anilor vor fi de folos pentru sistemul judecătoresc, pentru reformare, pentru a ajuta sistemul judecătoresc să-și recapete încrederea cetățenilor. La moment încă mă mai gândesc fiindcă până acum am trecut doar selecția. Consider că prin aportul meu ar fi posibil ca sistemul judecătoresc să-și recapete încerederea. Dacă colegii vor avea încredere în mine poate voi merge și mai departe”.

Victor Micu este la cel de-al doilea mandat de patru ani în calitate de membru al CSM, fiind ales la Adunarea Generală a Judecătorilor, din 20 octombrie 2017. De asemenea, el a deținut de două ori mandatul de șef al Consiliului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: