Fostul șef al SPPS a acționat-o în judecată pe Maia Sandu. Solicită anularea decretului prin care a fost demis
Full Article 2 minutes read

Fostul șef al SPPS a acționat-o în judecată pe Maia Sandu. Solicită anularea decretului prin care a fost demis

Fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Iaroslav Martin, a depus o cerere de chemare în instanța de judecată, împotriva președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Acesta solicită anularea decretului în baza căruia a fost demis din funcția de director al SPPS, informează ZdG.

„În ce privește adresarea mea în instanță am uzat de dreptul meu la apărare și acces liber la justiție și consider prin actul administrativ de eliberare din funcție mi s-au încălcat drepturile mele la muncă. În fond actul este ilegal și neîntemeiat. Verificarea legalității actului administrativ nemotivat și invalidarea acestuia constituie o garanție împotriva conduitei arbitrare a autorităților publice și limita exercitării puterii lor discreționare”, a declarat Iaroslav Martin pentru sursa citată.

Purtătoarea de cuvânt a șefei statului, Sorina Ștefârță, a precizat că instituția prezidențială a recepționat cererea de chemare în judecată și va urma toate procedurile legale în acest sens.

Menționăm că Iaroslav Martin a devenit director al SPPS pe 25 iunie 2019, în urma unui decret semnat de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Pe 30 decembrie 2020, șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Iaroslav Martin a fost revocat din funcția de șef al SPPS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: