FOTO A fost lansată platforma noviolence.md. Oferă sprijin pentru victimele violenței din Moldova si Ucraina
Full Article 2 minutes read

FOTO A fost lansată platforma noviolence.md. Oferă sprijin pentru victimele violenței din Moldova si Ucraina

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat, pe 31 mai, pagina www.noviolence.md. Site-ul este dedicat supraviețuitoarelor și supraviețuitorilor violenței în bază de gen din Republica Moldova și persoanelor refugiate din Ucraina.

Pe această platformă, toți cei care au trecut prin violență pot găsi sprijinul vital de care au nevoie. Pagina conține o listă amplă de resurse prin care vrem să încurajăm supraviețuitoarele violenței să „rupă tăcerea”.

„Dacă dumneavoastră sau cineva pe care cunoașteți are nevoie de asistență medicală după ce a suferit un abuz, veți găsi pe pagină o listă de spitale și datele lor de contact. Scopul nostru este să ne asigurăm că primiți îngrijirea și atenția de care aveți nevoie pentru a vă vindeca fizic”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, ministerul a încheiat parteneriate cu organizații ale societății civile care oferă asistență psihologică, socială și juridică. Astfel, platforma va ajuta femeile, bărbații și copiii să parcurgă drumul spre recuperare.

Site-ul noviolence.md este disponibil atât în limba română și în rusă.

„Nu uitați, nu sunteți niciodată singuri. Dacă vă simțiți prinși în capcană sau aveți nevoie de asistență imediată, vă îndemnăm să apelați la linia de încredere pentru femei și fete 08008 8008. Împreună, putem rupe ciclul violenței și crea o societate în care toată lumea să se simtă respectată și în siguranță. Distribuiți pagina noviolence.md și haideți să aducem o schimbare!”, au adăugat responsabilii din cadrul ministerului.

Pagina noviolence.md a fost creată în cadrul campaniei de informare „Rupe tăcerea. Suntem alături”, lansată de Ministerul Muncii și Protecție Sociale, împreună cu Fondul ONU pentru Populaţie, Agenţia ONU pentru Refugiaţi, UN Women Moldova și UNICEF Moldova.

FOTO A fost lansată platforma noviolence.md. Oferă sprijin pentru victimele violenței din Moldova si Ucraina

Ministerul Muncii și Protecției Sociale


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: