FOTO Ambasada Rusiei la Chișinău, vandalizată. „Putin este un ucigaș”
Full Article 2 minutes read

FOTO Ambasada Rusiei la Chișinău, vandalizată. „Putin este un ucigaș”

Ambasada Federației Ruse de la Chișinău a fost vandalizată în această noapte, 7 octombrie, de ziua președintelui rus, Vladimir Putin. Imagini foto de la locul faptei au fost postate pe canalul de Telegram „Stop russian agression”. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Direcției Poliției municipiului Chișinău, Dubovca Nina, a declarat că bărbatul, originar din Rusia, a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta este cercetat penal pentru acte de huliganism.

Pe porțile de la intrarea în sediul misiunii diplomatice a fost scris mesajul ,,Путин Убийца” (n.r: în traducere ,,Putin – ucigaș”).

Potrivit canalului de telegram citat, inițial, la ambasadă au fost declanșate, de oameni necunoscuți, focuri de artificii, după care pe porți a apărut o inscripție în culorile drapelului Ucrainei – ,,Путин Убийца”.

„În seara zilei de ieri, 07.10.2022, un bărbat în vârsta de 40 de ani, originar din Rusia, a comis mai multe acte huliganice în apropierea Ambasadei Ruse. Acesta a vandalizat poarta ambasadei cu graffiti, a lansat focuri de artificii în apropierea clădirii și a agățat pe o rangă metalică o bucată de stofă albastră cu alb. La somațiile angajaților IGC, individul s-a opus. Ulterior acesta a fost coborât de pe gardul ambasadei, a fost încătușat și reținut”, a declarat pentru NM purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei, Dubovca Nina.

Pentru faptele comise, bărbatul a fost reținut pentru 72 ore. Acesta este cercetat penal pentru huliganism.

Misiunea diplomatică nu a comentat, deocamdată, incidentul.

Amintim că președintele rus, Vladimir Putin, și-a sărbătorit pe 7 octombrie cea de-a 70-a aniversare. Liderul de la Kremlin a fost felicitat, inclusiv, de foștii președinți ai Republicii Moldova, Vladimir Voronin și Igor Dodon.

Precizăm că, odată cu declanșarea războiului ruso-ucrainean, Ambasada Federației Ruse din republica Moldova a fost în repetate rânduri pichetată de cetățeni moldoveni și ucraineni, care au manifestat împotriva invaziei Rusiei în Ucraina, cerând stoparea războiului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: