FOTO Ambulanță blocată în noroi și gospodării inundate. Localitățile în care ploile au provocat consecințe neplăcute
Full Article 2 minutes read

FOTO Ambulanță blocată în noroi și gospodării inundate. Localitățile în care ploile au provocat consecințe neplăcute

Salvatorii și pompierii au anunțat pe 20 aprilie că au avut mai multe intervenții în urma ploilor torențiale. La Taraclia, o ambulanță a rămas blocată în noroi în timp ce se deplasa spre pacient, la Nisporeni un cetățean s-a pomenit cu cantități mari de apă în beci și în gospodărie și la Soroca subsolul unei case de locuit a fost inundat. 

În seara zilei de 19 aprilie, salvatorii au intervenit în localitatea Cairaclia, raionul Taraclia pentru a tracta o ambulanță care a rămas blocată în noroi în timp ce se deplasa spre pacient.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:09. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori. Ajunși, aceștia au deblocat ambulanța din noroi. După realizarea misiunii, echipajul de medici a reușit să ajungă la pacient.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Bursuc, raionul Nisporeni, pentru a efectua lucrări de pompare a apei. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în dimineața zilei de 20 aprilie, către ora 07:23.

La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. Aici, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au pompat apa din beciul și gospodăria unui cetățean.

Tot în această dimineață, salvatorii au intervenit în orașul Soroca pe strada Constantin Moruzi nr. 8 pentru a efectua lucrări de pompare apei din subsolul unei case de locuit. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:20. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri, care a reușit să pompeze din zona afectată 4 m3 de apă.

FOTO Ambulanță blocată în noroi și gospodării inundate. Localitățile în care ploile au provocat consecințe neplăcute

IGSU

De menționat că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea este valabilă începând cu 19 aprilie ora 21:00 și până pe 20 aprilie ora 21:00.

Vor cădea ploi în cea mai mare parte a teritoriului. În sudul și centrul țării acestea vor fi în cantități însemnate. Vântul va sufla din nord-vest slab la moderat. Temperatura minimă a aerului noaptea se va situa între +5..+10ºC. Maxima zilei va urca ușor până la +8..+13ºC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: