(FOTO) Încă două localități au fost iluminate prin intermediul programului „Satul European”. Spînu: „Se vor bucura de mai multă siguranță”
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Încă două localități au fost iluminate prin intermediul programului „Satul European”. Spînu: „Se vor bucura de mai multă siguranță”

Vicepremierul Andrei Spînu anunță că încă două localități din Republics Moldova au fost iluminate prin intermediul programului „Satul European”. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale informează că este vorba de satul Bănești, raionul Telenești și satul Vasilcău din raionul Soroca.

Potrivit ministrului, în urma extinderii sistemului de iluminat public stradal se vor bucura de mai multă lumină circa 3300 de locuitori, inclusiv 2 gimnazii din două localități – Băneștii Noi și Bănești. Pentru acest proiect s-au alocat aproape jumătate de milion de lei.

Totodată, străzile principale ale satului Vasilcău din raionul Soroca au fost conectate la sistemul de iluminat public. Astfel, peste 500 de locuitori se vor bucura de mai multă lumină și siguranță. Acest proiect a fost finanțat cu jumătate de milion de lei.

„Mulțumesc primarilor care reușesc să valorifice banii în timp scurt, astfel încât cetățenii să se poată bucura cât mai curând de noi comodități și mai multă siguranță”, a scris Spînu pe facebook.

(FOTO) Încă două localități au fost iluminate prin intermediul programului „Satul European”. Spînu: „Se vor bucura de mai multă siguranță” (FOTO) Încă două localități au fost iluminate prin intermediul programului „Satul European”. Spînu: „Se vor bucura de mai multă siguranță” (FOTO) Încă două localități au fost iluminate prin intermediul programului „Satul European”. Spînu: „Se vor bucura de mai multă siguranță” (FOTO) Încă două localități au fost iluminate prin intermediul programului „Satul European”. Spînu: „Se vor bucura de mai multă siguranță”

Amintim că președinta Maia Sandu a anunțat, pe 21 martie, despre lansarea programului național de dezvoltare locală „Satul european”. Astfel, primăriile pot depune propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și  a altor obiecte de infrastructură locală. Șefa statului a accentuat că pot fi propuneri de proiecte pentru dezvoltarea afacerilor locale și de eficiență energetică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: