FOTO „Chișinăul are azi seara mai puțină lumină și mai multă unitate”. Spînu îi mulțumește lui Ceban pentru economia energiei electrice
Full Article 1 minutes read

FOTO „Chișinăul are azi seara mai puțină lumină și mai multă unitate”. Spînu îi mulțumește lui Ceban pentru economia energiei electrice

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu i-a mulțumit primarului de Chișinău, Ion Ceban, pentru că s-a alăturat „efortului național” de economisire a energiei electrice. „Chișinăul are azi seara mai puțină lumină și mai multă unitate. Doar împreună putem trece peste orice greutate” a scris oficialul pe Telegram. Între timp pe rețelele de socializare au apărut mai multe poze cu străzile capitalei în beznă.

Potrivit lui Spînu, azi, Moldova a continuat să ia energie de avaria din România, iar mâine țara noastră va fi în aceiași situație.

„Energocom a semnat un contract cu OMV Petrom (România) pentru alți 50 MWh însă nu este suficient pentru a acoperi întreg deficitul. Trebuie să continuăm să economisim pentru a evita deconectările consumatorilor. De asemenea, azi, s-a reușit completarea stocului de gaz cu încă 6 mln m3. În total avem achiziționate 89.5 mln m3 de gaz”, a precizat Andrei Spînu.


FOTO „Chișinăul are azi seara mai puțină lumină și mai multă unitate”. Spînu îi mulțumește lui Ceban pentru economia energiei electrice FOTO „Chișinăul are azi seara mai puțină lumină și mai multă unitate”. Spînu îi mulțumește lui Ceban pentru economia energiei electrice FOTO „Chișinăul are azi seara mai puțină lumină și mai multă unitate”. Spînu îi mulțumește lui Ceban pentru economia energiei electrice

Amintim că astăzi Comisia Situații Excepționale a emis o nouă decizie privind raționalizarea energiei electrice, lucru recomandat și de Consiliul Suprem de Securitate, întrunit e 24 octombrie în ședință.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: