FOTO Cum arată acum ex-președintele Georgiei Mihail Saakașvili: ar fi fost transferat la terapie intensivă
Full Article 2 minutes read

FOTO Cum arată acum ex-președintele Georgiei Mihail Saakașvili: ar fi fost transferat la terapie intensivă

Apropiații ex-președintelui Georgiei Mihail Saakașvili au publicat pe 1 februarie imagini cu politicianul, în timp ce acesta s-a alăturat online unei ședințe de judăcată. Data filmării nu a fost specificată, scrie rbc.

Cu o zi înainte, susținătorii lui Saakașvili au spus că fostul președinte a fost transferat la terapie intensivă și este în stare critică.

Protecția fostului președinte de la deteriorarea sănătății a numit multe versiuni diferite ale ceea ce i se întâmplă. În noiembrie, avocatul său a enumerat 35 de posibile diagnostice, ulterior rudele politicianului au spus că a fost otrăvit cu metale grele, iar la sfârșitul lunii ianuarie, susținătorii lui Saakashvili au raportat că acesta a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Saakașvili nu a mai fost văzut în public din aprilie. Apropiații săi susțin că viața sa este în pericol. Șeful centrului „Empatia” Mariam Djișkariani a declarat că expertiza desfășurată de ONG-ul pe care îl conduce a demonstrat că fostului președinte al Georgiei a fost otrăvit. Aceasta spune că analizeze din SUA au arătat că în sângele lui Saakașvili s-a depistat bismut, bariu și mercur. Despre posibila otrăvire a vorbit și avocatul fostului politician.

Saakașvili a fost reținut pe 1 octombrie 2021, după ce a intrat ilegal în Georgia, pentru prima oară în ultimii 8 ani. Pentru această infracțiune, el riscă până la 5 ani de închisoare. În 2013, când a părăsit Georgia, Saakașvili era vizat în patru dosare penale. În două dintre ele, el este condamnat în contumacie, la 9 ani de închisoare.

De câteva luni, Saakașvili se află într-un spital din Tbilisi, unde a fost adus după două perioade în care a ținut greva foamei. El a slăbit cu peste 40 de kilograme.

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu s-a arătat „profund îngrijorată” de starea de sănătate a ex-președintelui Georgiei Mihail Saakașvili.

FOTO Cum arată acum ex-președintele Georgiei Mihail Saakașvili: ar fi fost transferat la terapie intensivă FOTO Cum arată acum ex-președintele Georgiei Mihail Saakașvili: ar fi fost transferat la terapie intensivă FOTO Cum arată acum ex-președintele Georgiei Mihail Saakașvili: ar fi fost transferat la terapie intensivă


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: