(FOTO) Deputați, miniștri, primari și diplomați s-au echipat cu hârlețe și au plantat arbori
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Deputați, miniștri, primari și diplomați s-au echipat cu hârlețe și au plantat arbori

Deputați, miniștri, funcționari ai Primăriei Chișinău și simpli cetățeni au participat, pe 13 noiembrie, la campania națională de înverzire a plaiului „Plantează-ți viitorul”.

Președintele Parlamentului Igor Grosu, împreună cu deputați și angajații Secretariatului Parlamentului au sădit ghinde pe o suprafață de 1,8 hectare pe teritoriul Ocolului silvic Căpriana al Întreprinderii silvo-cinegetice Strășeni.

Echipa Ministerului Sănătății a plantat copaci în apropierea localităţii Gura Galbenei din Cimișlia. La acțiune au participat ministrul Sănătății Ala Nemerenco și secretarii de stat Svetlana Nicolaescu și Zinaida Bezverhni.

Polițiștii de frontieră din sediul central au format echipă cu colegii din Direcția regională Est și împreună au participat la acțiunile de salubrizare a răului Nistru și de plantare a pomilor pe teritoriul adiacent punctulului de trecere a frontierei Palanca.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și dezvoltării regionale, a anunțat că, împreună cu echipa ministerului, a sădit 5000 de puieți de salcâm pe 1.2 hectare de pământ, la Zăicana, Criuleni. „We rock!”, a scris Spînu pe rețelele de socializare.

(FOTO) Deputați, miniștri, primari și diplomați s-au echipat cu hârlețe și au plantat arbori

Andrei Spînu

Primarul capitalei Ion Ceban și mai mulți funcționari ai Primăriei au platat arbori în perimetrul parcării de pe strada Ghidighici, care este amenajată pentru vizitatorii Parcului „La Izvor”, sectorul Buiucani. De asemenea, edilul a sădit puieți pe aleea din Parcul „Dendrariu”. Potrivit Primăriei, la acțiune au participat circa 800 persoane, care au plantat peste 11 mii de arbori și arbuști.

(FOTO) Deputați, miniștri, primari și diplomați s-au echipat cu hârlețe și au plantat arbori

Facebook/Iv Ceban

Un grup de studenți, medici-rezidenți și angajați de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” s-au deplasat la Grădina Botanică Națională din Chișinău.

Echipa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a plantat ghinde de stejar pe o suprafață de 1,5 hectare în apropierea localității Troian, raionul Leova pe teritoriul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Iargara.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a plantat circa 3000 de puieți în satul Bozieni, raionul Hâncești.

Campania națională de înverzire a plaiului „Plantează-ți viitorul” a fost lansată de Ministerul Mediului. Ministrul Iuliana Cantaragiu a declarat că scopul inițiativei este plantarea a circa 5 milioane de puieți.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: