FOTO Din 29 mai va fi suspendată circulația pe podul din apropierea orașului Cricova: traficul va fi redirecționat
Full Article 2 minutes read

FOTO Din 29 mai va fi suspendată circulația pe podul din apropierea orașului Cricova: traficul va fi redirecționat

Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat că din 29 mai circulația pe podul din proximitatea orașului Cricova va fi suspendată. Astfel, traficul rutier va fi redirecționat pe un drum provizoriu. Cel din urmă va fi amenajat cu mijloace de semnalizare rutieră. 

Reprezentanții Administrației au menționat că începând cu 29 mai, circulația pe sectorul de drum M5 km 264,63 – km 264,945 (podul din proximitatea or. Cricova) va fi suspendată.

Acțiunea va avea loc în legătură cu lucrările de reparație a suprastructurii podului.

În intervalul orar 08:00 – 17:30 va fi restricționată circulația transportului pe drumul M1 Frontiera cu România-Leușeni-Chișinău-Dubăsari-Frontiera cu Ucraina, pe sectorul km 103,0 – km 103,3.

Prin urmare, pe perioada executării lucrărilor de reparație la suprastructura podului poziționat, km 264,790, traficul rutier va fi redirecționat pe drumul provizoriu format din bretelele existente a nodului rutier, utilizând obiectele semaforice amenajate în zonă.

Îndemnăm participanții la trafic să circule cu prudență în zona șantierului și să se conformeze mijloacelor de semnalizare rutieră (indicatoare, semafoare)”, se arată în declarația Administrației de Stat a Drumurilor.

FOTO Din 29 mai va fi suspendată circulația pe podul din apropierea orașului Cricova: traficul va fi redirecționat

Facebook/Administrația de Stat a Drumurilor

Amintim că în februarie 2023 au început lucrările de reparație capitală a podului din apropierea orașului Cricova. Administrația de Stat a Drumurilor menționa că podul este deteriorat și nu corespunde siguranței circulației rutiere. Instituția preciza că lucrările de reparație vor avea loc până în luna martie 2024.

Lungimea tronsonului supus reparației constituie 274,58 m, inclusiv rampa de acces până la pod. Totodată, pentru asigurarea înălțimii de liberă trecere pe sub pod, este prevăzută reamenajarea sistemului rutier, pe un sector cu lungimea de 120 m a bretelei de acces R6-M1, prin coborârea părții carosabile.

Valoarea totală a proiectului este de 37 784 754,15 lei. Banii sunt alocați din mijloacele Fondului Rutier.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: