FOTO Funeralii de stat pentru preşedintele Parlamentului European, David Sassoli
Full Article 2 minutes read

FOTO Funeralii de stat pentru preşedintele Parlamentului European, David Sassoli

Numeroşi lideri europeni şi italieni au participat vineri, la Roma, la funeraliile de stat organizate pentru preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, decedat la începutul săptămânii, relatează AFP şi DPA, citați de Agerpres.

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, premierul Mario Draghi, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-au aflat printre cei care i-au adus omagii fostului jurnalist şi deputat european.

O gardă de onoare a însoţit sosirea sicriului, acoperit de drapelul Uniunii Europene, în bazilica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri.

Printre alte personalităţi prezente la funeralii au figurat premierul francez Jean Castex, a cărui ţară asigură preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, omologul său spaniol Pedro Sanchez, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor italieni şi numeroşi miniştri.

Ceremonia a fost transmisă în direct de postul public de televiziune RAI, sub titlul ‘Ciao David’. După ce a lucrat în presa scrisă, David Sassoli a prezentat timp de mai mulţi ani principalul jurnal de ştiri pe canalul RAI 1.

David Sassoli a decedat marţi la vârsta de 65 de ani, la centrul oncologic din Aviano, în Italia, unde fusese spitalizat în 26 decembrie ca urmare a unei ‘„complicaţii grave cauzate de o disfuncţie a sistemului imunitar’”.

FOTO Funeralii de stat pentru preşedintele Parlamentului European, David Sassoli FOTO Funeralii de stat pentru preşedintele Parlamentului European, David Sassoli FOTO Funeralii de stat pentru preşedintele Parlamentului European, David Sassoli FOTO Funeralii de stat pentru preşedintele Parlamentului European, David Sassoli

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: