(FOTO) Germania a donat ambulanțelor din Moldova aproape 12 mii de litri de dezinfectanți
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Germania a donat ambulanțelor din Moldova aproape 12 mii de litri de dezinfectanți

11.827 litri de dezinfectanți și 243.000 șervețele dezinfectante au fost donate Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Lotul a fost oferit de Guvernul Germaniei, iar valoarea donației este estimată la 1 056 000 lei.

Cele aproximativ 12 tone de dezinfectant vor ajunge în toate substațiile de asistență medicală urgentă prespitalicească din țară. Soluțiile dezinfectante vor fi utilizate pentru prelucrarea rapidă a suprafețelor, dispozitivelor, instrumentelor și mâinilor.

Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhni, a declarat că Guvernul Republicii Federale Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai țării noastre în lupta cu virusul COVID-19.

„Angajații CNAMUP vor fi mai protejați în timp ce acordă ajutor medical oamenilor. Ministerul Sănătății își exprimă recunoștința poporului german, pentru tot suportul semnificativ acordat și sperăm la o colaborare eficientă pe viitor. Totodată, apreciem mult efortul și dedicația lucrătorilor medicali, care își îndeplinesc munca în condițiile dificile generate de pandemie”, a punctat Bezverhni.

(FOTO) Germania a donat ambulanțelor din Moldova aproape 12 mii de litri de dezinfectanți

Ministerul Sănătății

Soluțiile dezinfectante acționează eficient atât împotriva virusului COVID-19, cât și a altor germeni patogeni.

Excelența Sa, Angela Ganninger, ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, a menționat: „Donația a fost achiziționată în cadrul unui programul de microproiecte al Ambasadei Germaniei la Chișinău. Lotul va suplimenta stocurile de dezinfectanți necesare instituției, în prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Angajații CNAMUP se află în prima linie de luptă cu pandemia și merită tot suportul nostru. Rămânem în continuare atenți la nevoile sistemului de sănătate din Republica Moldova și suntem convinși că, prin eforturi comune, vom depăși această perioadă dificilă”.

De la declanșarea pandemiei, Guvernul Germaniei a donat sistemului de sănătate din Republica Moldova:

  • 100 ventilatoare pulmonare;
  • 900 pulsoximetre;
  • 4.000.000 de măști;
  • 7.000.000 măști chirurgicale;
  • 500.000 mănuși de unică folosință;
  • 500.000 ochelari de protecție;
  • 100.000 costume de protecție cu efect antiseptic;
  • 50.000 costume de protecție
  • 6.500 de combinezoane de unică folosință

Valoarea totală a donației este de peste 244 354 640 lei. Echipamentele de protecție și dispozitivele medicale au fost repartizate în toate spitalele republicane, municipale și raionale, inclusiv și în cele din regiunea stângă a Nistrului.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: