(FOTO) Igor Dodon a sărbătorit 76 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Igor Dodon a sărbătorit 76 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă

Președintele Igor Dodon a salutat participanții la cursa auto “Regimentul Nemuritor” Chișinău-Șerpeni, organizată cu prilejul celei de-a 76 aniversare de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook, președintele Igor Dodon a menționat că „asemenea evenimente contribuie la păstrarea memoriei celor care și-au dat viața pentru pace și liniște în țara noastră”.

Am salutat participanții la cursa auto “Regimentul Nemuritor” Chișinău-Șerpeni, organizată cu prilejul celei de-a…

Posted by Igor Dodon on Sunday, 23 August 2020

Potrivit președintelui Igor Dodon, la cursa auto au participat circa 200 mașini, inclusiv unele retro care au fost pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

De asemenea, cu prilejul marcării celei de-a 76-a aniversare a operațiunii Iași-Chișinău, șeful statului, împreună cu ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, deputați în Parlamentul Republicii Moldova și veterani ai Celui de-al Doilea Război Mondial, au participat la ceremonia comemorativă de la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.

„Grație operațiunii „Iași‒Chișinău”, din 20 până pe 29 august 1944, Republica Moldova a fost complet eliberată. Iar ceea ce reprezintă statul nostru astăzi, ceea ce reprezintă Europa în întregime se datorează inclusiv operațiunii de la capul de pod Șerpeni”, a menționat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Cu prilejul marcării celei de-a 76-a aniversare a operațiunii Iași-Chișinău, împreună cu Ambasadorul Federației…

Posted by Igor Dodon on Sunday, 23 August 2020

Tot astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat un protest la care au participat veterani ai războiului de la Nistru,  dar și politicieni. Aceștia au cerut demisia președintelui Igro Dodon și a guvernului condus de Ion Chicu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: