FOTO În Kramatorsk, gara a fost bombardată. Autoritățile ucrainene au raportat 30 de morți
Full Article 2 minutes read

FOTO În Kramatorsk, gara a fost bombardată. Autoritățile ucrainene au raportat 30 de morți

În Kramatorsk, pe 8 aprilie, cel puțin 30 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite în urma unui atac cu rachetă asupra unei gări. Acest lucru a fost anunțat de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Potrivit lui Zelenski, stația din Kramatorsk a fost atacată de trupele ruse cu o rachetă Tocika-U.

„Invadatorii au lovit cu Tocika-U gara din Kramatorsk, unde erau mii de civili ucraineni, care așteptau evacuarea. Aproximativ 30 de persoane au murit, aproximativ 100 de persoane au fost rănite de o gravitate diferită. Poliția și salvatorii au sosit la fața locului”, a scris Zelenski pe Telegram.

Ministerul rus al Apărării a negat implicarea în atacul cu rachete de la Kramatorsk. „Toate declarațiile reprezentanților regimului naționalist de la Kiev cu privire la „atacul cu rachete” presupus desfășurat de Rusia pe 8 aprilie la gara din orașul Kramatorsk sunt o provocare și sunt absolut neadevărate”, a spus  Ministerul citat de RBC.

Presa ucraineană publică fotografii cu rămășițele unei rachete care ar fi lovit clădirea gării din Kramatorsk. Pe rachetă este vizibilă inscripția în limba rusă „Pentru copii”.

Rachetele Tocika-U sunt folosite de armata ucraineană. În Rusia, rachetele Tocika-U au fost dezactivate și înlocuite de Iskanders, dar sunt încă depozitate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: