FOTO În premieră, testele PCR pentru COVID-19 vor putea fi făcute și la CSP Căușeni
Full Article 1 minutes read

FOTO În premieră, testele PCR pentru COVID-19 vor putea fi făcute și la CSP Căușeni

În cadrul Secției de diagnostic de laborator a Centrului de Sănătate Publică (CSP) Căușeni a fost inaugurat laboratorul în care, în premieră, se desfășoară procesul de testare PCR pentru diagnosticarea virusului SARS-CoV-2. Laboratorul oferă servicii de testare locuitorilor din trei raioane – Căușeni, Anenii Noi și Ștefan Vodă.

Extinderea capacităților de diagnostic, la nivel raional, prin tehnici de biologie moleculară, pentru determinarea virusului SARS-CoV-2, a fost realizată cu suportul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și Consiliului raional Căușeni, care au efectuat lucrările de reparație și amenajare a spațiului.

Cu suportul partenerilor de dezvoltare – Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Uniunea Europeană și Banca Mondială – laboratorul din orașul Căușeni a fost dotat cu echipamente performante, inclusiv frigidere, distilator și autoclavă, care vor asigura evidența și stocarea reactivelor PCR și a consumabilelor în condiții sigure de laborator.

În total, în șapte laboratoare ale ANSP se desfășoară procesul de testare PCR pentru diagnosticarea virusului SARS-CoV-2.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: