(FOTO) Încă două persoane au fost găsite sub dărâmături de către salvatorii moldoveni. Cum decurge misiunea
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Încă două persoane au fost găsite sub dărâmături de către salvatorii moldoveni. Cum decurge misiunea

La data de 14 februarie, salvatorii moldoveni plecați în Turcia au intervenit în localitatea Antakya, pentru lichidarea consecințelor cutremurului devastator. Aici, echipa USAR Moldova specializată în căutare-salvare urbană a efectuat lucrări de evaluare a blocurilor și caselor din zona afectată de seism.

Astfel, în urma verificărilor cu ajutorul echipamentului tehnic din dotare, dar și serviciului chinologic cu 2 câini, salvatorii moldoveni au localizat cadavrele a două persoane blocate sub dărâmături.Ulterior, după mai multe ore de lucru, echipa USAR Moldova a reușit să extragă cadavrele de sub ruine.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, salvatorii moldoveni în comun cu voluntarii au identificat un alt sector de intervenție, unde au evaluat și examinat subsolul unui bloc locativ.

Acțiunile salvatorilor moldoveni specializați în căutare-salvare urbană vor continua și pe parcursul zilei de 15 februarie.

Amintim, că echipa USAR din Republica Moldova acționează timp de 6 zile în una din cele mai afectate zone de seism în provincia Hatay.

Potrivit președintelui Turciei, numărul deceselor în țara sa este de 35 500, fiind cel mai grav cutremur de la fondarea republicii.

În Siria au murit circa 5800 de oameni: 1414 în regiunile controlate de guvern și 4400 pe teritoriile controlate de opoziție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: