(FOTO) Krasnoselski s-a plâns ambasadorului SUA pe criza energetică „provocată” de Chișinău
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Krasnoselski s-a plâns ambasadorului SUA pe criza energetică „provocată” de Chișinău

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent Doyle Logsdon, a fost într-o vizită la Tiraspol unde s-a întâlnit cu liderul separatist Vadim Krasnoselski. Cei doi oficiali au discutat despre criza energetică. Totodată, Krasnoselski s-a plâns ambasadorului pe faptul „că nu există consecvență în acțiunile politicienilor de la Chișinău”. 

Potrivit presei din stânga Nistrului, la întâlnirea cu delegația Ambasadei SUA din Republica Moldova, condusă de Kent D. Logsdon, a participat și așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev.

În cadrul discuțiilor, Vadim Krasnoselski a declarat că procesul de negociere cu autoritățile de la Chișinău este în stagnare. Așa-zisul lider de la Tiraspol susține că nu există schimbări pozitive în majoritatea aspectelor problematice, care au fost discutate la întâlnirea trecută. 

„În ciuda acțiunilor distructive ale Republicii Moldova, aderăm fundamental la principiile dialogului și a unei poziții pașnice. Indiferent de cât de provocați suntem să luăm măsuri de răzbunare, Transnistria nu vrea să se comporte ca o oglindă”, a punctat Vadim Krasnoselski.

Totodată, așa-zisul reprezentantant al regimului de la Tiraspol a spus că nu există consecvență în acțiunile politicienilor de la Chișinău. Liderul nerecunoscut a remarcat importanța participării la negocierile tuturor reprezentanților formatului „5+2” pentru a preveni escaladarea, mai ales în actualele circumstanțe geopolitice dificile.

La rândul său, Kent Logsdon și-a exprimat dorința și disponibilitatea de a discuta o gamă largă de probleme de interes pentru ambele părți, asigurând că salută păstrarea și extinderea dialogului.

Diplomatul american a vizitat Universitatea din Tiraspol, în special Centrul pentru limba engleză și cultură americană, înființat la sediul PSU în 2013. Ambasadorul a remarcat schimbările de infrastructură care au avut loc la universitate, spunând că deși a avut ocazia să evalueze renovarea exterioară.

Amintim că Kent Logsdon și Vadim Krasnoselski au avut ultima întrevedere în luna iulie 2022. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: