FOTO Pe avionul de la intrarea în Aeroportul Chișinău a fost desenată svastica
Full Article 2 minutes read

FOTO Pe avionul de la intrarea în Aeroportul Chișinău a fost desenată svastica

Avionul de model Tu-134, care se află la intrarea în Aeroportul Internațional Chișinău și a devenit un simbol al acestui loc, a fost vandalizat. Persoane necunoscute au desenat pe aparatul de zbor svastica, simbolul folosit de partidul nazist german în cel de-al doilea război mondial. Poliția nu a reușit să identifice autorul.

Imagini în care se vede că avionul a fost vandalizat a publicat pe 2 mai Alexandr Tocarschii. Ulterior, aceasta a fost preluată de canalele de Telegram. Contactată de NM, ofițerul de presă al poliției capitalei Natalia Stati, a menționat că oamenii legii investighează cazul.

Autorii nu au fost deocamdată identificați.

Poliția s-a autosesizat pe caz, la fața locului s-a deplasat grupa operativă a IP Botanica, pentru fixare și stabilirea tuturor circumstanțelor. Ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind măsuri pentru identificarea persoanei care a comis această faptă. Cazul este înregistrat, toate circumstanțele urmează a fi stabilite”, a menționat reprezentanta poliției.

FOTO Pe avionul de la intrarea în Aeroportul Chișinău a fost desenată svastica

Александр Токарский

Svastica este unul dintre cele mai detestate simboluri din lume. Este asociat cu anti-semitismul,cu holocaustul şi una dintre cele mai ucigaşe grupări de extremă dreapta din lume. Svastica este simbolul folosit de partidul nazist german în cel de-al doilea război mondial, avatarul preferat al lui Hitler. Astăzi este folosit în continuare de grupările neo-naziste şi în unele părţi din lume este interzis, reproducerea sa în public fiind pedepsită prin lege.

Pe 19 aprilie, în Republica Moldova a fost promulgată legea care prevede interzicerea simbolurilor care promovează războiul.

Confecționarea, vânzarea, răspândirea, dar și utilizarea în public a acestor atribute și simboluri utilizate în război se va sancționa cu amenzi cuprinse între 4 500 și 9 000 de lei sau de la 30 la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității – pentru persoanele fizice. Pentru persoanele juridice sau cele cu funcții de răspundere sunt prevăzute amenzi cuprinse între 9 000 și 18 000 de lei.  Agentul constatator va fi Ministerul Afacerilor de Interne prin organele de poliție.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: