(FOTO) Slusari susține că i-a fost spart contul de Telegram: „Să fie sănătoși cei din serviciile secrete”
Full Article 3 minutes read

(FOTO) Slusari susține că i-a fost spart contul de Telegram: „Să fie sănătoși cei din serviciile secrete”

Contul de Telegram al fostului deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandr Slusari ar fi fost spart. Ex-parlamentarul susține că nu utilizează această platformă „construită sub monitorizarea FSB” pentru discuții importante.

Slusari spune că nu este deranjat de faptul că cineva i-a citit corespondența, dar de faptul că autoritățile nu sancționează făptașii.

„Văd că băieții-amatori de spargeri nu se pot opri. Azi dimineașă câteva ore cineva curios s-a conectat la telegramul meu. Nu mă deranjat tare pe mine personal acest lucru. În afară de două telegram canale din Ucraina și corespondența mea gospodărească cu soția ,,hoții” cibernetici nu au putut găsi nimic. Eu demult nu folosesc aceasta aplicație, construită sub monitorizare a FSB, pentru discuții importante. Așa că să fie sănătoși cei din serviciile secrete.

Grav este că cineva, nefiind sancționat anterior pentru spargeri de telegram, a întrat în gust. Văd că de dosarul penal, dacă el îngenere există, toți au uitat. În primul rănd cei din Procuratură. Și băieții se distrează cum vor. Nu știu de ce, dar chiar dacă IP spărgătorului este din Ucraina, eu cred că rădăcinele acestei operațiuni sunt la noi acasă”, a scris Slusari pe rețelele de socializare.

 

(FOTO) Slusari susține că i-a fost spart contul de Telegram: „Să fie sănătoși cei din serviciile secrete”

Alexandr Slusari

Amintim că, canalul de Telegram al președintei Maia Sandu, dar și al vicepremierului Andrei Spînu, au fost sparte, fiind publicate mesaje cu critici în adresa guvernării și indicarea unui site, unde au fost publicate presupuse conversații private.

„Instituția prezidențială anunță că a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La fel, infirmăm veridicitatea ultimelor postări”, a informat Președenția.

Ulteeior, prim-ministra Natalia Gavrilița a infirmat informațiile apărute în spațiul public.

De asemenea, și vicepremierul Andrei Spînu a spus că nu a scris acel mesaj și i-a îndemnat pe cetățeni să se informeze din surse veridice.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că aceste acțiuni au fost previzibile.

„Am văzut aceste mesaje false, era cumva previzibil, pentru că ajungem la un final și acesta nu este deloc plăcut pentru acele grupări criminale cu care luptăm de mai mult timp și s-au unit și încearcă săptămână submineze procesele care au pornit împotriva lor”, a declarat Litvinenco în debutul ședinței.

Cabinetul de miniștri a aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței din 9 noiembrie, hotărârea privind expedierea la Curtea Constituțională a sesizării cu privire la controlul constituționalității Partidului „ȘOR”.

Anterior și deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat pe 4 noiembrie că account-ul său de Telegram a fost spart, iar datele arată că acțiunea a avut loc din Lituania.

Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) informează că s-a autosesizat în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: