FOTO Un contingent din 75 miliari din Republica Moldova a plecat la Moscova
Full Article 1 minutes read

FOTO Un contingent din 75 miliari din Republica Moldova a plecat la Moscova

Un contingent din 75 de militari din Compania Gărzii de Onoare a plecat la Moscova, seara trecută. Potrivit unui comunicat publicat de președintele Igor Dodon pe 14 iunie, aceștia se vor alătura militarilor care vor participa la parada mlitară consacrată victoriei Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia va avea loc pe 24 iunie. 

„Buneii a 23 din cei 75 de militari au participat la luptele din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, de aceea participarea Moldovei la acțiunile festive semnifică nu doar o manifestare a solidarității cu țările cu care ne unește o istorie comună, dar și o conexiune directă dintre generații, păstrarea memoriei despre eroismul strămoșilor noștri”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc ceremonia de detașare la Moscova a unui grup de militari din …

Gepostet von Igor Dodon am Samstag, 13. Juni 2020

Amintim că parada militară tradițională din Piața Roșie, consacrată victoriei asupra Germaniei naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost amânată în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile de la Kremlin au decis ca aceasta să aibă loc pe 24 iunie.

Președintele Igor Dodon a fost invitat să participe și a declarat că va merge neapărat la Moscova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: