FOTO Un vagon de pasageri de pe cursa Chișinău-Ungheni a luat foc în timpul deplasării
Full Article 3 minutes read

FOTO Un vagon de pasageri de pe cursa Chișinău-Ungheni a luat foc în timpul deplasării

O locomotivă a fost cuprinsă de flăcări în timpul sosirii în gara Ungheni. Cazul a avut loc în ajun, în jurul orei 21:00. Arderea s-a produs, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în timpul deplasării trenului. Întreprinderea Calea Ferată din Moldova a declarat că incendiul a izbucnit în secția motorului. Cinci autospeciale de intervenție au luptat cu flăcările. IGSU a precizat că focul a distrus 70% din suprafața locomotivei, un vagon pentru pasageri, dar și 20 m2 de vegetație uscată din preajma căii ferate din Ungheni. Nici o persoană nu a avut de suferit. 

Reprezentanții întreprinderii Calea Ferată din Moldova au declarat că pe 4 iulie, la ora 21:05, în timpul sosirii în gara Ungheni, o vagonul din spatele trenului de pe cursa Chișinău-Ungheni a luat foc.

Mecanicii mașiniști au detașat vagonul incendiat de restul trenului. Focul s-a răspândit în scurt timp și a fost necesară intervenția pompierilor. Conform datelor preliminare, incendiul a izbucnit în secția motorului, cauzele exacte urmează a fi stabilite de către o comisie specială”, a declarat întreprinderea.

Aceasta a mai precizat că acest tip de vagoane au fost produse în anul 1987-1989.

În urma acestui incident, nimeni nu a avut de suferit, iar cursa Chișinău-Ungheni a fost reluată, fiind realizată de garnitura de tren de tip D1M, reparată recent”, au adăugat reprezentanții întreprinderii.

La scurt timp, reprezentanții IGSU au declarat că apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:43.

Potrivit datelor înregistrate, cazul s-a produs pe terasamentul căii ferate în apropierea gării feroviare. Arderea s-a produs în timpul deplasării trenului de ruta Chișinău-Ungheni destinat pentru transportarea pasagerilor. Trenul se deplasa fără pasageri”, au menționat reprezentanții Inspectoratului.

Instituția a mai spus că pentru stingerea incendiului au fost trimise 5 autospeciale de intervenție.

Ajunși pompierii au depistat că arderea a afectat o locomotivă și un vagon. Incendiu a fost localizat de către trenul de pompieri la ora 22:43, fiind lichidat la ora 23:03. În urma producerii incendiului focul a distrus 70% din suprafața locomotivei, un vagon pentru pasageri, dar și 20 m2 de vegetație uscată din preajma căii ferate, care a luat foc de la trenul afectat. Nici o persoană nu a avut de suferit”, a declarat Inspectoratul.

Potrivit IGSU, cauza și circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

FOTO Un vagon de pasageri de pe cursa Chișinău-Ungheni a luat foc în timpul deplasării

IGSU

FOTO Un vagon de pasageri de pe cursa Chișinău-Ungheni a luat foc în timpul deplasării

IGSU


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: