FOTO/VIDEO Atac nocturn asupra Ucrainei cu rachete rusești. Cel puțin 5 morți, inclusiv un copil de 2 ani
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Atac nocturn asupra Ucrainei cu rachete rusești. Cel puțin 5 morți, inclusiv un copil de 2 ani

Kiev, Dnepr, Uman și Ucrainka au fost atacate noaptea trecută cu rachete rusești. Autoritățile din Ucraina au raportat că 21 de rachete din 23 au fost doborâte. Totodată au fost înregistrate mai multe decese. 

În urma loviturilor, potrivit autorităților ucrainene, cel puțin 5 persoane au decedat.

Șeful administrației militare a orașului Kiev Serghei Popko a declarat că 11 rachete de croazieră au fost distruse deasupra capitalei Ucrainei, iar două drone au fost doborâte.

„Preliminar, 21 de rachete din 23 care au fost lovite în direcția Ucrainei au fost doborâte”, a spus șeful biroului președintelui Ucrainei, Andrei Ermak.

În orașul Dnepr, o fetiță de 2 ani și o femeie de 31 de ani și-au pierdut viața, după ce racheta a lovit o casă de locuit. Alte trei persoane au fost rănite, au comunicat autoritățile regiunii.

Una dintre rachetele rusești lansate în noaptea de 28 aprilie a lovit și un bloc de locuit din localitatea Ukrainka din regiunea Kiev. Un incendiu a izbucnit la etajele 5 și 6. O fetiță de 13 ani a fost rănită, a comunicat șeful poliției din regiunea Kiev Andrei Nebitov.

De precizat că și localitatea Uman a fost ținta atacurilor noaptea trecută. În urma unei lovituri asupra unui bloc de locuit s-au înregistrat mai multe decese. Totodată 17 persoane au fost rănite și primesc îngrijiri medicale. Autoritățile ucrainene au mai precizat că au fost salvați 3 copii, iar lucrările de căutare continuă.

Potrivit autorităților ucrainene, anul acesta atacurile au devenit mai rare. Atacul masiv de noaptea trecută a fost al doilea după sfârșitul iernii.

Federația Rusă nu a venit deocamdată cu o reacție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: