(FOTO) „Vom continua să urmăm cursul leninist”. Comuniștii au depus flori cu ocazia celei de-a 99-a aniversare a morții lui Lenin
Full Article 2 minutes read

(FOTO) „Vom continua să urmăm cursul leninist”. Comuniștii au depus flori cu ocazia celei de-a 99-a aniversare a morții lui Lenin

Ex-președintele țării Vladimir Voronin, secretarul comitetului municipal al PCRM, Valentina Delimarscaia, veteranul PCRM Anton Miron, dar și alți membri ai Partidului Comunist din Republica Moldova au depus pe 21 ianuarie flori la monumentul lui Vladimir Lenin.

Potrivit unui comunicat emis de partid, ceremonia de depunere și întâlnirea de memorie au fost programate pentru a coincide cu cea de-a 99-a aniversare a morții lui Vladimir Lenin.

PCRM scrie că discursurile rostite la monumentul lui Lenin au subliniat rolul remarcabil al personalității lui în istoria omenirii, dar și contribuția sa la lupta muncitorilor pentru drepturile lor din întreaga lume.

„În ciuda încercărilor de a da uitării moștenirea lui Lenin, de a defăima această mare personalitate, Lenin și cauza sa continuă să trăiască – în lucrări științifice, dispute și discuții, dar cel mai important – în mintea oamenilor”, se arată în comunicatul emis.

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a menționat că numele lui Lenin este asociat cu Marea Revoluție Socialistă din Octombrie și formarea unei țări, care s-a transformat dintr-un stat agrar înapoiat într-o putere mondială.

„Lenin nu a trăit mult, doar 54 de ani, dar evoluțiile sale teoretice sunt strălucitoare și actuale până astăzi. Oameni precum Lenin se nasc o dată la o mie de ani și de aceea este recunoscut ca un Om al Mileniului II. Mai mult, acest titlu i-a fost acordat nu de noi, ci de occident. Lăsați numele lui Lenin și contribuția sa la dezvoltarea civilizației umane să trăiască timp de secole, iar noi, comuniștii, vom continua să urmăm cursul leninist!”, a spus liderul comuniștilor moldoveni.

(FOTO) „Vom continua să urmăm cursul leninist”. Comuniștii au depus flori cu ocazia celei de-a 99-a aniversare a morții lui Lenin

(FOTO) „Vom continua să urmăm cursul leninist”. Comuniștii au depus flori cu ocazia celei de-a 99-a aniversare a morții lui Lenin (FOTO) „Vom continua să urmăm cursul leninist”. Comuniștii au depus flori cu ocazia celei de-a 99-a aniversare a morții lui Lenin (FOTO) „Vom continua să urmăm cursul leninist”. Comuniștii au depus flori cu ocazia celei de-a 99-a aniversare a morții lui Lenin  (FOTO) „Vom continua să urmăm cursul leninist”. Comuniștii au depus flori cu ocazia celei de-a 99-a aniversare a morții lui Lenin


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: