FOTO Zis și făcut. Apostolova, Jardan și Starîș au mers la Moscova după gaz mai ieftin. Cine i-a întâlnit
Full Article 2 minutes read

FOTO Zis și făcut. Apostolova, Jardan și Starîș au mers la Moscova după gaz mai ieftin. Cine i-a întâlnit

Deputații Partidului „ȘOR” și ai Partidului Comuniștilor s-au întâlnit, la Moscova, cu președintele Comitetului pentru relații internaționale din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki și cu vicepreședintele Comitetului, Dmitri Novikov. În cadrul întrevederii, au fost abordate mai multe subiecte legate de relațiile bilaterale dintre cele două state, se arată într-un comunicat al Partidului „Șor”.

Formațiunea „ȘOR” a fost reprezentată de Reghina Apostolova, Petru Jardan, iar Partidul Comuniștilor de deputatul Constantin Starîș.

„Unul dintre subiectele discutate a fost identificarea soluțiilor asigurării Republicii Moldova cu gaze naturale în această iarnă la prețuri accesibile. Cele două părți au abordat, de asemenea, și subiectul embargoului asupra produselor agricole, instituit de partea rusă la începutul lunii august, precum și despre soluțiile care pot duce la deblocarea interdicției”, se menționează în comunicatul celor de la „ȘOR”.

FOTO Zis și făcut. Apostolova, Jardan și Starîș au mers la Moscova după gaz mai ieftin. Cine i-a întâlnit

Potrivit sursei, în condițiile în care guvernarea de la Chișinău refuză orice contact cu oficialii Federației Ruse, „a fost nevoie de implicarea opoziției pentru a fi găsite soluții la problemele existente”.

Totodată, în contextul întrevederii, președintele Comitetului pentru relații internaționale din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki a reiterat poziția că Federația Rusă susține integritatea teritorială a Republicii Moldova.

„Rusia sprijină necondiționat unitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Suntem pentru o soluționare pașnică a problemei transnistrene și pentru reluarea dialogului politic direct între Chișinău și Tiraspol la toate nivelurile” a declarat Leonid Sluțki.

FOTO Zis și făcut. Apostolova, Jardan și Starîș au mers la Moscova după gaz mai ieftin. Cine i-a întâlnit

Anterior și președintele fugar al Partidului Șor,  Ilan Șor, a spus că „în calitate de lider de partid de opoziție” se va adresa Rusiei cu rugămintea de a asigura Moldova cu gaze la preț accesibil.

Amintim că și locuitorii din Găgăuzia și-au anunțat intenția de a solicita Guvernului Rusiei gaz la un preț mai mic, cel puțin, pentru autonomie. În acest sens, organizatorii mitingurilor din ultima perioadă au demarat colectarea semnăturilor.

Pe 8 septembrie, prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat că la moment nu există premise pentru o vizită de rang înalt în Federația Rusă și nici deschidere din partea rușilor în acest sens. Gavrilița califică actualele relații moldo-ruse „complicate”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: