FOTOREPORTAJ Pana de curent electric din Chișinău, văzută prin obiectivul aparatului foto
Full Article 1 minutes read

FOTOREPORTAJ Pana de curent electric din Chișinău, văzută prin obiectivul aparatului foto

Ieri, 23 noiembrie, o mare parte din localitățile Republicii Moldova au rămas pentru a doua oară în întuneric din cauza bombardamentelor lansate de armata rusă asupra obiectivelor de infrastructură energetică din Ucraina. În Chișinău pana de curent s-a simțit mai puternic, întrucât a fost deconectat sistemul de semaforizare a arterelor de circulație, troleibuzele au staționat, iar iluminatul stradal nu funcționa. 

Amintim că pentru prima oară, s-a întâmplat pe 15 noiembrie, iar pentru a doua oară – pe 23 noiembrie.

Serviciile operatorilor de telefonie Moldcell, Orange și Moldtelecom au fost parțial sau total indisponibile.

Șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj și a menționat că, oricât de greu ar fi acum, „singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că războiul Federației Ruse în Ucraina afectează direct țara noastră, iar premierul Natalia Gavrilița a subliniat că „războiul este aproape”.

Ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu l-a convocat pe ambasadorul rus Oleg Vasnețov pentru a discuta despre situația creată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: