Fracțiunea parlamentară PAS a susținut candidatura președintelui CNPF și a adjunctului său
Full Article 2 minutes read

Fracțiunea parlamentară PAS a susținut candidatura președintelui CNPF și a adjunctului său

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din parlament a susținut candidatura lui Adrian Gheorghiță la funcția de vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). De asemenea, deputații și-au reconfirmat susținerea față de Cornelia Cozlovschi pentru funcția de președinte. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Adrian Gheorghiță este licențiat în științe economice, facultatea finanțe și bănci și deține un masterat cu specializarea în finanțe corporative și asigurări. Până în prezent, a deținut funcția de director adjunct al American Chamber of Commerce in Moldova (AmCham) – Camera de Comerț Americană din Moldova, unde a lucrat în ultimii 10 ani. În această perioadă a reprezentat sectorul financiar bancar și nebancar în fața instituțiilor statului.

Știe sectorul de fir-a-păr și a demonstrat-o și în fața deputaților. În zilele următoare vom finaliza procedurile prin comisiile economie și juridică, după care candidații vor merge în ședința plenară pentru aprobare. Trebuie să dăm instituției încă doi membri. Sunt conștient că timpul rezonabil de identificare a candidaților a cam expirat. Am ținut să avem un board integru, profesionist și cu adevărat independent, astfel încât noi, cei care îi votăm, să putem dormi liniștit că acolo nu se întâmplă prostii și nu se acoperă scheme”, a menționat Alaiba.

CNPF a fost nefuncțională din septembrie. Atunci, Parlamentul a adoptat o hotărâre, prin care apreciază drept nesatisfăcătoare și lipsită de performanță activitatea membrilor Consiliului de administrație al CNPF. Prin urmare, conducerea instituției –  președintele CNPF Valeriu Chițan și membrii Nina Dosca, Iurie Filip, Victor Captari și Viorel Miron au fost demiși.

Pe 7 octombrie, deputații au aprobat desemnarea lui Vitalie Lemne în funcția de membru și vicepreședinte al CNPF, pentru un mandat de cinci ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: