Fracțiunea PAS din CMC, după majorarea tarifului pentru colectarea deșeurilor: „Ceban cu un deget critică, cu altul majorează prețurile”
Full Article 2 minutes read

Fracțiunea PAS din CMC, după majorarea tarifului pentru colectarea deșeurilor: „Ceban cu un deget critică, cu altul majorează prețurile”

Ping pong de acuzații între primarul de Chișinău Ion Ceban și reprezentanții Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Consilierul municipal PAS Dumitru Ivanov a acuzat edilul de Chișinău că ar manipula și ar face politică populistă. Reacția consilierului vine după ce Ceban ar fi pus pe seama guvernării noile majorări aprobate pe 21 iunie în ședința CMC.

De când au plecat socialiștii lui Ceban de la guvernare, acesta în toate nereușitele pe care le are la Primăria Chișinău învinuiește actuala guvernarea. Cu un deget critică, cu altul majorează prețurile. Primarul Ion Ceban a fericit orășenii cu tarife de 300% mai mari la biletele pentru troleibuz, 200% mai mare pentru autobuz, 200% pentru evacuarea deșeurilor și încă urmează un 80% majorare a tarifului pentru deservirea ascensoarelor. (…) Având susținerea majorității din CMC, asigurată de fracțiunile PSRM și Platforma DA, care îi apără la unison majorările inițiate de Primăria Chișinău, Ion Ceban face politică populistă și manipulează pentru a-și acoperi lipsa de viziune și incompetența șefilor din subordine”, a declarat pentru NM Dumitru Ivanov.

Reacția vine după ce Ion Ceban ar fi pus pe seama guvernării noile majorări pentru colectarea și transportarea deșeurilor municipale, aprobate astăzi, 21 iunie, în cadrul ședinței CMC. „Avem vremuri bune”, a declarat după ședința Consiliului Ceban.

De precizat că sloganul „Vremuri bune” a fost utilizat de Partidul Acțiune și Solidaritate în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Astăzi, 21 iunie, CMC a aprobat majorarea tarifului pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor municipale. Noile prețuri vor fi aplicate începând cu 1 iulie, curent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: