„Fracțiunea PDM trebuie să susțină moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe”. Cum argumentează Andrian Candu 
Full Article 2 minutes read

„Fracțiunea PDM trebuie să susțină moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe”. Cum argumentează Andrian Candu 

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova „trebuie să susțină moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care trebuia să se ocupe de politica externă, dar nu de interpretarea istoriei”. De această părere este deputatul democrat Andrian Candu. 

Într-o postare pe Facebook, Candu a scris că „este cazul ca dumnealui să-și dea demisia de onoare, până ca aceasta să ajungă să fie dezbătută în plenul parlamentului. Declarația sa scandaloasă a creat pe bună dreptate un val de nemulțumire și indignare în societate”.

Menționăm că joi, 13 februarie, fracțiunile parlamentare ale Platformei Demnitate și Adevăr și a Partidului Acțiune și Solidaritate au înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului de Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

Amintim că, recent, Aureliu Ciocoi a declarat în cadrul unei conferințe de presă că conflictul din 1992 de la Nistru „a fost provocat de anumite forțe separatiste din regiunea transnistreană” și a provocat victime umane.

„Armata Federației Ruse, care se afla atunci în regiunea transnistreană, a intervenit pentru a opri vărsarea de sânge”, a declarat Ciocoi.

Ulterior, președintele Igor Dodon a menționat că declarația ministrului de Externe ar fi fost interpretată greșit.  

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: