Francezii, dispuși să acorde ajutor țării noastre, pentru dezvoltarea economică și socială
Full Article 2 minutes read

Francezii, dispuși să acorde ajutor țării noastre, pentru dezvoltarea economică și socială

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu mai mulți consilieri prezidențiali, au avut pe 22 martie o ședință de lucru cu echipa Grupului „Agenția Franceză pentru Dezvoltare” (AFD) și agenției „Expertise France”, care se află într-o misiune de explorare în Republica Moldova.

Potrivit Maiei Sandu, timp de câteva zile, experții francezi vor examina oportunitățile de sprijin pentru dezvoltarea economică și socială a țării noastre, precum și posibilitățile de susținere a reformelor.

Despre aceasta președintele a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Misiunea vine ca urmare a discuțiilor pe care le-am purtat în timpul vizitei de lucru la Paris, în februarie, și a sprijinului exprimat de autoritățile franceze pentru programul de reforme și combatere a corupției pe care l-am propus”, a declarat Sandu.

Totodată, președintele a solicitat sprijin prin susținerea întreprinderilor mici și mijlocii cu instrumente financiare noi, mai ieftine, și acces la consultanță de afaceri.
„AFD va examina propunerile colectate și va decide asupra unui program de sprijin comprehensiv pentru țara noastră, care ar reprezenta, potrivit experților francezi, „o investiție pe termen lung în relațiile bilaterale moldo-franceze”. O prezență nouă în regiune, AFD va lucra în coordonare cu alte instituții financiare internaționale ce activează în țara noastră”, a punctat președintele.

Maia Sandu a mai adăugat că lansarea activității AFD în Moldova este esențială pentru crearea noilor locuri de muncă pentru cetățeni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: