Francezii, obligați să prezinte de luni o dovadă a statului COVID-19 pentru accesul în restaurante sau pentru o călătorie cu trenul
Full Article 2 minutes read

Francezii, obligați să prezinte de luni o dovadă a statului COVID-19 pentru accesul în restaurante sau pentru o călătorie cu trenul

Începând de luni, în Franţa, activităţi zilnice, cum ar fi mersul la o cafenea sau o călătorie cu trenul, vor fi permise doar celor care pot dovedi că sunt vaccinaţi, că s-au vindecat sau că au fost testaţi negativ pentru noul coronavirus, informează Agerpres cu referire la DPA.

Restaurantele, autobuzele pe distanţe lungi, avioanele, târgurile comerciale şi unităţile de sănătate se numără printre locurile în care trebuie să se prezinte de acum înainte o astfel de dovadă. De la jumătatea lunii iulie un paşaport digital de sănătate este deja necesar pentru a merge la cinema, a vizita un muzeu sau a participa la un eveniment major.

Cu toate acestea, după cum a precizat duminică ministrul sănătăţii Olivier Veran pentru cotidianul Le Parisien, unele dintre reguli nu vor fi atât de dure cum au fost planificate iniţial, cum ar fi posibilitatea ca un test negativ să rămână valabil până la 72 de ore, în loc de 48. Autotestele sunt, de asemenea, acceptate, cu condiţia ca să fie efectuate sub supravegherea unui profesionist din domeniul medical.

Menționăm că proteste în masă au avut loc în fiecare weekend de când preşedintele Emmanuel Macron a anunţat aceste reguli la jumătatea lunii iulie, în încercarea de a opri numărul tot mai mare de noi infecţii cu noul coronavirus. Ultima demonstraţie din weekend împotriva noilor măsuri a atras peste 200.000 de persoane.

Dintre cei 67 de milioane de locuitori ai Franţei, aproximativ 63% au fost vaccinați cu prima doză a unui vaccin anti-COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: