Franța a solicitat modificarea condițiilor de extindere a Uniunii Europene. Despre ce schimbări este vorba
Full Article 2 minutes read

Franța a solicitat modificarea condițiilor de extindere a Uniunii Europene. Despre ce schimbări este vorba

Comisia Europeană a elaborat noi norme de extindere a Uniunii Europene (UE), care prevede o pondere mai mare a statelor membre în negocierile cu candidații pentru aderarea la bloc, transmite Evropeiskaia Pravda, astăzi, 5 februarie. Astfel, Comisia Europeană invită statele membre ale UE „să contribuie mai sistematic la procesul de aderare”.

Documentul la care face referire sursa citată prevede crearea de stimulente suplimentare pentru țările candidate care înregistrează rezultate bune. Prin acesta se are în vedere o finanțare sporită dacă țările înregistrează progrese în implementarea reformelor și o cooperare strânsă cu instituțiile financiare internaționale pentru a spori sprijinul.

Dacă țările întârzie în implementarea reformelor necesare, acest lucru poate duce la sancțiuni, de exemplu la suspendarea finanțării sau a negocierilor de aderare.

Statele membre ale UE intenționează să discute și să aprobe planul propus la summitul de la Bruxelles din martie. Dacă noua metodologie va fi votată, aceasta se va aplica pentru Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo și Macedonia de Nord. Serbia și Muntenegru nu vor fi afectate de noile reguli, deoarece au început deja negocierile de aderare.

Noile reguli au fost elaborate după ce în octombrie, UE a refuzat din nou să înceapă negocierile cu Macedonia de Nord și Albania. Franța a fost cea care a solicitat modificarea normelor de extindere a UE.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: